Foto: Sergejs Urbanovičs

Emocijām bagāti un aktīvi ir pagājušas pirmās piecas nedēļas Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas (LBFBF) un sporta klubu "MyFitness" organizētajā projektā "Fit Model Latvija 2017". Ar katru izaicinājuma nedēļu pieaug spriedze, spēku kļūs mazāk, bet aktivitātes un grupu treniņi kļūs aizvien grūtāki un daudzveidīgāki, informē projekta idejas autore un LBFBF prezidente Kristīne Vederņikova.

Projekta dalībnieces aizvada treniņus "MyFitness" sporta klubos, trenējoties projekta profesionālo treneru stingrā uzraudzībā, palielinot treniņu intensitāti ikdienas spēka un kardio treniņos, rūpīgi sekojot izveidotajai ēdienkartei, kā arī apgūstot svarīgās skatuves defilē iemaņas ne tikai fināla iznācienam, bet gaidāmajām pirmajām sacensībām 9.aprīlī "IFBB MyFitness Rīgas Kauss 2017".

Projekta ietvaros dalībnieces piedalījās seminārā par vesela cilvēka uzturu, kuru vadīja uztura speciāliste Viāna Kuļša. Viāna iepazīstināja meitenes ar pareiza, veselīga un sabalansēta uztura principiem. Meitenes ieguva zināšanas par to, kādus pārtikas produktus vēlams lietot pirms un pēc treniņa un kādus labāk nelietot uzturā, lai veicinātu efektīvu un veselīgu svara samazināšanu. Viņas iemācījās aprēķināt katra individuāli savu pamatvielmaiņu un pareizi kalkulēt nepieciešamo kaloriju daudzumu diennaktī.

Trešā projekta nedēļa noslēdzās ar enerģisku un dinamisku "crossfit" treniņu, ko vadīja Reinis Garkalns un Edgars Reinholds. Treneru nestandarta uzdevumi un vingrinājumi lika meitenēm kārtīgi iesvīst, bet tas nemazināja cīņas sparu un meitenes godam izturēja intensīvo treniņu. Visi treneru piedāvātie vingrinājumi ietvēra funkcionālas kustības, kas ir dabiskas katram cilvēkam – dalībnieces veica skriešanas, lēkšanas, celšanas, grūšanas un citas fiziskās aktivitātes.

Projekta ceturtās nedēļas nogalē meitenes aizvadīja boksa treniņu divkārtējas Pasaules čempiones kikboksā Lindas Ābeles vadībā. Enerģiskās un harizmātiskās treneres uzraudzībā projekta dalībnieces nedrīkstēja atslābt ne minūti, meitenes centās neatpalikt no čempiones, viņām nācās pierādīt, ka viss spēks ir meiteņu dūrēs. Dalībniecēm bija lieliska iespēja apgūt kikboksa tehnikas pamatprincipus, aizvadot intensīvu treniņu ar dažādu vingrinājumu izpildījumu.

Piektās nedēļas nogalē LBFBF galvenais treneris Vladimirs Belovs meitenēm aizvadīja āra treniņu, kurš nu jau tradicionāli iesākās ar 12 kilometru skriešanas distanci Mežaparkā un turpinājās ar kāju funkcionālo treniņu brīvā dabā. Dalībniecēm tas bija īsts spēka un izturības pārbaudījums, jo ne visas ir radušas pie tāda veida augstas intensitātes treniņiem, kas kopā ilga vairāk nekā divas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!