Foto: Shutterstock

Uz ielām ar katru brīdi palielinās riteņbraucēju skaits – aizvien vairāk cilvēku velosipēdu sāk izmantot kā transportlīdzekli savā ikdienā, no rīta dodoties uz darbu un vakarā – mājup.

Izrādās, ka pārvietošanās ar velosipēdu sniedz ne tikai prieku un labsajūtu, bet arī daudz citu labu ieguvumu, ziņo portāls www.fitnessmagazine.com.

Lūk, daži iemesli, kāpēc jānomaina personīgais auto vai sabiedriskais transports pret velosipēdu!

Uzlabojas organisma labsajūta un kopējā veselība

Cilvēki, kuri sēdēšanu mašīnā nomainījuši uz aktīvu pārvietošanos ar velosipēdu, jūtas daudz labāk un arī uzlabo koncentrēšanās spējas. Kurš gan nejustos lieliski pēc aktīva izbraukuma svaigā gaisā?!

Diena sākas labā noskaņojumā

Braucot uz darbu ar velosipēdu, var izvairīties no sastrēgumiem, tādējādi nav aizķeršanās, vilšanās un netiek kavēts darbs. Tāpat, iesākot rītu svaigā gaisā, būs vieglāk pamosties un, ierodoties darbā, jau būs spēks un motivācija aktīvi ķerties klāt darbiem.

Foto: Shutterstock

Lielāka iespējamība uzturēt sevi formā un izskatīties labi

Riteņbraukšana samazina aptaukošanās un augsta asinsspiediena risku. Tāpat katru dienu tiks sadedzinātas vismaz 200 kalorijas katrā virzienā, bet, ja darbs atrodas tālu no mājām, tad sadedzināsi vēl vairāk kaloriju. Vēl viens liels plus - brauciens ar velosipēdu nodrošinās vismaz 30 minūtes kardio treniņu 5 dienas nedēļā.

Labāka infrastruktūra nozīmē mazāku traumu risku

Pilsētas aizvien vairāk tiek piemērotas un kļūst draudzīgākas braukšanai ar velosipēdu. Daudzie velosipēdu celiņi un gājēju un riteņbraucēju pārejas ar luksoforiem nodrošina labāku satiksmi, kā arī samazina savainojumu risku.

Samazinās iespējamība ikdienas nelabumam un saslimšanām

Pētījums, kas veikts Nīderlandē, liecina, ka tie, kuri uz darbu dodas ar riteni, daudz retāk aiziet no darba prom ātrāk, jo jūtas slikti. Tāpat tika konstatēts, ka tie, kuri ik dienu nobrauc garākus gabalus uz darbu, retāk ņem slimības lapas, nekā tie, kam attālums no mājām uz darbu nav tik liels. Varbūt ir vērts pamēģināt pašam un slimot retāk nekā līdz šim?!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!