Foto: Shutterstock
Praktiski jebkura sieviete kādreiz ir sapņojusi iegūt formīgu un tvirtu augumu, taču reti kura sieviete zina, kā to visefektīvāk un vienkāršāk izdarīt. Fitnesa klubu tīkla "Atlētika" treneri ir novērojuši, ka lielākoties daiļā dzimuma pārstāves uz spota klubu dodas, lai uztrenētu tieši kājas un dibenu.

Uzsākot sportiskās gaitas, sievietes gatavojas sastapties ar mokpilniem treniņiem, taču beigās ir patīkami pārsteigtas, saprotot, ka vingrojumi sēžas un kāju muskuļiem nav nemaz tik grūti un sporta klubā nav jāpavada neskaitāmas stundas svīstot, kā tas tika domāts iepriekš.

Visefektīvākais veids, kā iegūt skaisti trenētu sēžamvietu un augšstilbus ir pietupienu vingrojumi. Šī treniņu metode nav sarežģīta un nepieprasa lielu piepūli, taču pilnīgi noteikti sniedz gaidāmo rezultātu.

Ir dažāda dziļuma un sarežģītībās pakāpes pietupieni, un katrs cilvēks var izvēlēties savai sagatavotības pakāpei atbilstošāko vingrinājumu. Kā zināms, katras ķermeņa augšdaļas kustības notiek caur kājām, tādēļ pietupienu vingrinājumi ir noderīgi ne tikai visa ķermeņa apakšdaļas vinginājumiem, bet arī ķermenim kopumā.

Tāpat pietupienu veikšanā pats labākais ir iespēja tos pildīt mājās, izvēloties kādu noneskaitāmajiem treniņu plāniem (meklē pēc atslēgvārdiem "Squat challenge"!), kas atrodami internetā, kā arī, apvienojot tos ar treniņiem sporta zālē.

Lai pietupienu vingrojumi nekaitētu veselībai, piedāvājam arī video, kurā redzams, kā tos veikt pareizi, netraumējot ceļgalus un locītavas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!