Foto: PantherMedia/Scanpix
Sievietes intīmākā ķermeņa daļa – vagīna nenoliedzami ir samērā apbrīnojams veidojums – tā spēj sagādāt neizmērojamu baudu, milzu sāpes un pat ļauj ieraudzīt pasauli jaunai dzīvībai. Šai sakarā portāls "Women's Health" piedāvā 10 pārsteidzošus faktus, ko par sava ķermeņa slēptāko vietiņu, iespējams, vēl nezināji.

Tā var izturēt lielu fizisku slodzi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vagīnā esošie muskuļi ir ļoti spēcīgi, tomēr tiem nekaitē arī regulāra trenēšana, piemēram, Kegela vingrojumu izpildīšana, sasprindzinot un atslābinot vagīnas sieniņas. Tā rezultātā tiek atvieglotas ne tikai dzemdības un novērsta urīna nesaturēšana vecumdienās, bet arī ievērojami palielināta orgasmu intensitāte.

Tās smaržu ietekmē tava diēta


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki atklājuši, ka smaržu tur, "lejā", spēcīgi ietekmē ne tikai
menstruālais cikls
(ovulācijas laikā aromāts mainās), bet arī ēdienkarte. Līdzīgi vīrieša sēklai, arī vagīnas aromātu krietni asāku padara piparoti un aromātiski ēdieni, piemēram, ķiploki, kā arī garšvielas.

Uzmini, kur koncentrēts lielākais nervu galu daudzums?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Klitorā atrodas lielākais nervu galu skaits ķermenī, tieši tāpēc šo vietiņu padarot tik jutīgu pieskārieniem, kā arī atbildīgo par baudas virsotņu sasniegšanu.

Mīlēšanās laikā vagīna izplešas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan šķiet, ka vagīna ir patiesi šaura, tā spēj ievērojami izplesties, kad tas nepieciešams - piemēram, mīlēšanās laikā sevī uzņemot dāsni apdāvinātu vīrieti.

Izplešanās notiek divām trešdaļām vagīnas iekšējās daļas pastiepjoties garumā un platumā, lai vēlāk atkal sarautos.

Tā informē par bērnu radīšanas laiku


Foto: PantherMedia/Scanpix
Dzemdes izdalītās gļotas ovulācijas laikā kļūst dzidras, biezākas un staipīgas. Ja vien nelieto orālo kontracepciju, šo pazīmi iespējams ļoti skaidri novērot uzskatāmā veidā, pievēršot uzmanību izdalījumu veidam.

Dažādās baudas virsotnes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Sieviete var izjust četrus dažādus orgasmus - klitorālo, vaginālo un kombinēto, kā arī sērijveida orgasmu, kas paredz vairākus orgasmus pēc kārtas.

Apbrīnojamā spēja dzemdēt


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pēc bērna dzemdēšanas sievietes vagīna atgūst savu ierasto formu. Tiesa, pilnīgai sadzīšanai nepieciešami apmēram seši mēneši, tomēr vairumā gadījumu šī ķermeņa daļa atgūst savu iepriekšējo izskatu.

Dažādās formas un lielumi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Jēdziens "normāls" nav attiecināms uz intīmo zonu - gan kaunuma lūpas un to lielums, un forma, gan ieeja vagīnā ievērojami atšķiras teju katrai sievietei.

Tā spēj attīrīties pati


Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka vairums kosmētisko produktu var izjaukt dabisko maksts mikrofloru. Izvairies no pārlieku ķīmisku un specifisku produktu lietošanas, iztiekot ar parastām ziepēm un ūdeni un ļaujot vagīnai sevi attīrīt pašai - tā patiešām spēj atbrīvoties no mikrobiem. Bez tam, sievietes mutē ir vairāk baciļu nekā vagīnā.

Ne visām sievietēm intīmās daļas ir vienādi lielas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Intīmā zona atšķiras, līdzīgi dažādiem augumiem. Atsevišķām sievietēm klitors atrodas tuvāk vagīnas ieejai, tā padarot vieglāk sasniedzamu orgasmu, savukārt citām tas novietots tālāk.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!