Foto: Shutterstock

Kā zināms, sāpes ne vienmēr ierosina vien fiziski faktori. Nereti to cēlonis var būt saistīts arī ar mūsu emocionālo stāvokli, apgalvo mediķi. Lai tās novērstu, atliek izvērtēt savu ikdienu, psihoemocionālo veselību un mūsu dzīvesveida tai, iespējams, nodarīto kaitējumu. Gadījumā, ja vēlies uzzināt ko vairāk par sāpju saistību ar emocijām, ielūkojies Yourhealthtips.com sagatavotajā informācijas apkopojumā, kas sniedz alternatīvu skaidrojumu sāpju rašanās cēloņiem!

Muskuļu sāpes var liecināt par pārmērīgu pretošanos ikdienai un tās norisēm. Vai esi mierā ar darbu, kurā strādā, attiecībām, kuras baudi, sevi pašu un savu dzīvi kopumā? Iespējams, ir jāmācās vairāk ļauties straumei, nevis pārlieku jāsarežģī sava ikdiena.

Galvassāpes var būt saistītas ar grūtībām pieņemt nopietnu lēmumu. Visbiežāk, piemēram, migrēnas lēkmi piedzīvojam tad, ja mums jāizšķiras par noteiktu soli savā dzīvē, zinot, kāds tas būs, un tomēr vienlaikus nevēloties šo lēmumu pieņemt. Tomēr, tiklīdz izšķirošais solis tiek sperts, sāpes mazinās, iestājoties arī vispārējam ķermeņa atslābumam.

Kakla sāpes ir signāls grūtībām piedot līdzcilvēkiem vai sev pašam. Tās jūtot, it kā laupām sev iespēju sarunāties. Nereti nepatīkamās sajūtas var mazināt notikušā izvērtēšana un apzināta sevis virzīšana pretim piedošanai un tai piemītošajam spēkam.

Jūtot smaganu sāpes, iespējams, vainojamas pretrunas mūsu ikdienā un disharmonija dzīvē kopumā. Nospraud savus mērķus un tiecies tiem pretim!

Sāpes plecos liecina par pārmērīgu emocionālo bagāžu. Atrisinot kādu problēmu, nesaskaņas vai vairojot dzīves harmoniju, arī šis sāpes, "akmenim no pleciem noveļoties", mazināsies.

Vēdera sāpes nereti rodas pēc netīkamu ziņu saņemšanas, mums nespējot šo informāciju "sagremot". Tāpat tās var ierosināt cieņas trūkums no apkārtējiem, ko asi izjūtam.

Sāpes muguras augšdaļā var liecināt par emocionālā atbalsta trūkumu, kā arī alkām pēc mīlestības un sapratnes. Iespējams, tās mazinās sev tuva cilvēka vai vismaz domubiedru atrašana.

Savukārt sāpes muguras lejasdaļā var signalizēt par pārmērīgām naudas raizēm. Tāpat tās var liecināt arī par jau minēto emocionālā atbalsta trūkumu un pārmērīgu jūtīgumu pret ikdienas norisēm.

Sāpes astes kaulā var liecināt par problēmu, uz kuras it kā "sēdi", nespējot atrisināt kādu notikumu savā dzīvē. Neļaujies vēlmei situāciju atstāt nemainīgu un centies to uzlabot pat tad, ja tas sākotnēji šķiet nepatīkami.

Sāpes elkoņos ir cieši saistītas ar vēlmi mainīt savu ikdienu un tai pat laikā – bailēm no šīm pārmaiņām. Ja tavas rokas ir stīvas, tad stīvums, visticamāk, tev piemīt arī dzīvē. Iespējams, ir pienācis laiks sevi izaicināt vai vismaz kārtīgi atpūsties.

Sāpes rokās, savukārt liecina, par pārmērīgu nastu, ko nākas nest ikdienā. Tavās rokās ir par daudz smaguma un atbildības, un tas var radīt arvien lielāku fizisku un emocionālu diskomfortu.

Sāpes plaukstās simbolizē mūsu saikni ar līdzcilvēkiem. Ja regulāri jūti to uzplaiksnījumus šai ķermeņa daļā, zini, ka pārāk maz komunicē ar līdzcilvēkiem, izmanto viņu sniegto atbalstu un noraidi rūpes par sevi. Centies atjaunot kontaktus ar vecajiem draugiem, kā arī iegūsti jaunas paziņas!

Sāpes gurnos, savukārt, var liecināt par bailēm kustēties, mainīties, iziet no ierastās komforta zonas. Tāpat tās var liecināt par pārmērīgu piesardzību, pieņemot lēmumus. Ja tev ir daudz lielisku ideju, nekavējies daļu no tām realizēt, izmēģinot savus spēkus visdažādākajās jomās! Ja sāpes gurnos jūti regulāri, tavā ikdienā var trūkt līdzcilvēku atbalsta un mīlestības, kā arī drosmes iegūt to, ko patiešām vēlies.

Sāpes locītavās signalizē par mūsu bailēm un nespēju ikdienā būt elastīgākiem. Palielini savu atvērtību pasaulei, cilvēkiem un viedokļiem, mazinot stūrgalvību un pieņemot dzīves sniegtās mācību stundas un tajās gūto pieredzi ar prieku!

Sāpes ceļos liecina par grūtībām pieņemt sevi, līdzcilvēkus un pasauli tādu, kāda tā ir. Ja šķiet, ka sāp ceļgala centrs, tas var liecināt par problēmām darbā, draugu lokā un ģimenē. Savukārt sāpes it kā ārpus ceļgala liecina par personiskas dabas sarežģījumiem. Atceries, ka mēs visi esam cilvēki, kuri pieļauj kļūdas! Mazini savu egoismu un vēlmi dominēt it visās dzīves situācijās!

Sāpes žoklī liecina par nespēju pieņemt konkrēto dzīves situāciju, kurā šobrīd atrodies. Tiesa, vērts atcerēties, ka pozitīva attieksme pret dzīvi ļauj krietni vieglāk un arī veselīgāk uztvert nebeidzamās problēmas, ar ko ikdienā saskaramies.

Sāpes potītēs var liecināt par to, ka neļauj sev baudīt to laimi, kas patiesībā ir pelnīta. Iemācies sev piedot un mazini iekšējo kritiķi un soģi, izbaudot dzīvi un visu jauko, ko tā sniedz.

Sāpes dažādās ķermeņa vietās, kas izraisa nogurumu, var korelēt ar garlaicību, dzīves apnikumu, noliegumu un nespēju virzīties tajā uz priekšu. Ieklausies sevī un savās vēlmēs, ļaujot tām diktēt savas ikdienas gaitas!

Sāpes pēdās, savukārt, var liecināt par depresiju. Lai to novērstu, ieteicams vairāk baudīt dzīves mazos laimes mirkļus, kā arī ieviest savā ikdienā kādu jaunu nodarbošanos, kas sniegs prieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!