Foto: Shutterstock
Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" ikvienu interesentu aicina uz tikšanos ar Starptautiskā Viroterapijas centra pārstāvi, onkoloģi ķīmijterapeiti Lindu Brokāni. Lekcija notiks 8. martā pulksten 12 biedrības telpās Rīgā, Melnsila ielā 13.

Turpinot biedrības ilggadīgo darbu, izglītojot biedrus un informējot sabiedrību par dažādiem onkoloģijas aspektiem, šajā gadā "Dzīvības koks" uzsāk informatīvo lekciju ciklu. Tās notiks katra mēneša otrajā otrdienā pulksten 12. Nākamās lekcijas paredzētas par veselīgu uzturu pavasarī un imunitātes stiprināšanu, ādas pareizu kopšanu un aizsardzību no ultravioletiem stariem, kā arī ūdens lietošanu uzturā. Lekcijas ikviens interesents var apmeklēt ir bez maksas.

Pirmajā šī gada lekcijā onkoloģe-ķīmijterapeite Linda Brokāne stāstīs par viroterapiju: par vēža diagnozēm, kam šī terapija ir piemērota, par Latvijas iedzīvotājiem pieejamajām iespējām saņemt valsts un ražotāja kompensāciju viroterapijas medikamentam. "Viroterapija ir saudzīga vēža ārstēšana, un šīs terapijas laikā cilvēkam saglabājas darbaspējas un laba pašsajūta," saka daktere Brokāne. Par viroterapiju Latvijā vairāk lasiet šeit.

Biedrības "Dzīvības koks" valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe uzsver: "Informācijas pārbagātajā laikmetā ir ārkārtīgi svarīgi, ka pacients internetā un citos resursos pieejamo ziņu klāstu var papildināt ar drošu un uzticamu informāciju, ko sniedz pieredzes bagāts speciālists. Tā mūsdienās ir liela vērtība."

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" dibināta 2004. gadā, un tā ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijas pacientiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvāku veselības aprūpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!