Foto: PantherMedia/Scanpix
Kamēr darbarūķi sūkstās par lielo karstumu, pilsētas ielās ienākusī svelme nenoliedzami priecē atpūtniekus, kas var laiskoties ūdens tuvumā. Tomēr tā var traucēt ikviena miegu, un šai sakarā piedāvājam resursa "Shape" apkopotos ieteikumus, kā labāk gulēt karstajās naktīs, netērējot bargu naudu par gaisa kondicionētāja radīto elektrības patēriņu.

Esi pie dabas krūts

Ja tev ir pieeja drošai vietai ārpus mājas, kur vari pārnakšņot bez raizēm, izmanto to! Tā var būt telts, guļammaiss mājas pagalmā vai arī uz tās jumta. Vēsais un svaigais gaiss būs lielisks sabiedrotais saldam miegam.

Šūpojies

Ja vari lepoties ar privātmāju, pamēģini tās pagalmā nostiept šūpuļtīklu. Tajā ērti iekārtojoties, vari nogulēt līdz pat rītam.

Izstiepies

Ja guli viena, ieņem, tā dēvēto, jūras zvaigznes pozu. Locekļiem nesaskaroties ar augumu, tiks nodrošināta labāka gaisa cirkulācija un vienmērīgāka ķermeņa temperatūra.

Atvēsini pēdas

Pēdās un kāju pirkstos ir neskaitāmi nervi, kas regulē arī ķermeņa temperatūra. Pirms gulētiešanas iemērc pēdas vēsā ūdenī un, ja mosties no karstuma naktī, atkārto procedūru.

Ej aukstā dušā

Lai gan šķiet, ka auksta vai vēsa duša aizdzīs prom miegu, tā pirms gulētiešanas var sniegt ilgi gaidīto veldzi, patīkami atvēsinot un noskaņojot tevi naktsmieram.

Guli zemāk

Tā kā karstums ceļas augšup, iekārto savu guļvietu uz grīdas, izceļot savu matraci no gultas. Ja dzīvo mājā ar vairākiem stāviem, nakti pavadi pirmajā stāvā, pasargājot sevi nemierīgas mētāšanās pārkarsušā istabā.

Parūpējies par šķidrumu

Svīstot organisms zaudē šķidrumu. Lai pasargātu sevi no atūdeņošanās un skriešanas uz virtuvi nakts vidū, jau savlaicīgi pie gultas novieto glāzi ūdens.

Izvēlies piemērotu gultas veļu

Satīna, poliestera un zīda palagus paglabā vēsākām naktīm, savukārt karstajā sezonā izmanto kokvilnas gultas veļu, kas "elpos" un neļaus tavai gultai un augumam uzkarst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!