Foto: Shutterstock
Atklāts, ka cilvēki, kas uzturā lieto vīnogas un to produktus, uzņem vairāk barības vielu, kā arī var lepoties ar veselīgākiem ēšanas paradumiem, vēstī portāls "Woman's Health".

Piecus gadus ilgā pētījumā tika atklāts, ka cilvēki, kas 24 stundas pirms periodiskas dalības anketu aizpildīšanas regulāri bija ēduši vīnogas vai rozīnes vai dzēruši svaigi spiestu vīnogu sulu, arī pārējā dienas daļā patērēja vairāk augļu un dārzeņu, uzņemot vairāk vitamīnu un barības vielu.

Savukārt cilvēki, kas vīnogas un to produktus uzturā nelietoja, uzņēma vairāk tauku un cukura.

Būtiski, ka vīnogas ir īpaši veselīgas sirds darbības uzlabošanai, kā arī pasargā no ļaundabīgu audzēju veidošanās.

Tiesa, tajās ir daudz cukura, tāpēc speciālisti aicina dienā nepatērēt vairāk par vienu līdz divām tasēm ogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!