Foto: Privātais arhīvs

Baibas Barones, kas pašlaik atgūstas Tartu slimnīcā pēc aknu transplantācijas, mamma Māra Barone ceturtdien ieradusies Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, lai pateiktos par palīdzību meitas glābšanā Austrumu slimnīcas fondam, kā arī tikusies ar asinsvadu ķirurgu Jāni Rozentālu, kura ārstēšanai saziedotā nauda tika izmantota Baibas slimnīcas rēķina segšanai, pastāstīja Austrumu slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Lietiņa.

"Ceturtdien Baibas Barones mamma bija pie mums slimnīcas Atbalsta fondā – atnesa nepieciešamos dokumentus, lai varētu nokārtot formalitātes un summu varētu pārskaitīt uz Tartu slimnīcu. Mārai apmeklējot Austrumu slimnīcu, bija ļoti emocionāls brīdis – Baibas mamma aizgāja pateikties dakterim Rozentālam par to, ka savulaik viņa dzīvības glābšanai domātā nauda, kas gan beigās nebija nepieciešama, aizgājusi Baibai. Ārsts bija ļoti apmulsis un saviļņots," stāstīja Lietiņa.

Jau ziņojām, ka Baiba pašlaik atgūstas pēc transplantācijas operācijas Igaunijā, kurai nepieciešamos līdzekļus saziedoja Latvijas sabiedrība. Pašlaik Baibas stāvoklis ir smags, bet stabils. Vairāk lasiet šeit.

Jau rakstīts, ka Baibai bija nepieciešama aknu transplantācija retas slimības – Budd-Chiari sindroma – dēļ. Ceļš līdz operācijai nebūt nebija viegls, jo valsts šo operāciju neapmaksā un meitenes ģimenei nācās lūgt līdzcilvēku palīdzību, gan operācijas veikšanai, gan rēķina par uzturēšanos slimnīcā apmaksai. To apmaksāt piekritis Austrumu slimnīcas Atbalsta fonds, izmantojot Rozentālam saziedoto naudu.

Jāatgādina, ka pērn vienam no Latvijas vadošajiem asinsvadu ķirurgiem Rozentālam tika noteikta diagnoze – akūta aknu mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus. Latvijā pieejamā terapija bija izsmelta un vienīgā iespēja glābt ārsta dzīvību bija aknu transplantācija, ko piekrita veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā. Tam sabiedrība saziedoja nepieciešamos līdzekļus, bet Tartu ārstiem izdevās uzlabot kolēģa aknu funkcijas un transplantācija nebija vajadzīga. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!