Foto: Privātais arhīvs
Baibas Barones, kura pēc aknu transplantācijas operācijas šobrīd atrodas Tartu slimnīcā, veselības stāvoklis uzlabojas un sestdien, 26. novembrī, plānots atslēgt mākslīgo elpināšanu, portālam "Delfi" apstiprināja viņas māte Māra Barone.

Viņa raksta: "Analīzes sāk uzlaboties, ārsti plāno Baibu atvienot no mākslīgās elpināšanas, jo domā, ka viņa pati var labi elpot."

Jau ziņots, ka Māra Barone, neilgi pēc meitas operācijas uz brīdi atgriezusies Latvijā, lai nokārtotu formalitātes un Austrumu slimnīcas fondam, kā arī tikusies ar asinsvadu ķirurgu Jāni Rozentālu, kura ārstēšanai saziedotā nauda tika izmantota Baibas slimnīcas rēķina segšanai. Jau svētdien, 27. novembrī, viņa dosies uz Tartu, Igaunijā.

Jau rakstīts, ka Baibai bija nepieciešama aknu transplantācija retas slimības – Budd-Chiari sindroma– dēļ. Ceļš līdz operācijai nebūt nebija viegls, jo valsts šo operāciju neapmaksā un meitenes ģimenei nācās lūgt līdzcilvēku palīdzību, gan operācijas veikšanai, gan rēķina par uzturēšanos slimnīcā apmaksai. To apmaksāt piekritis Austrumu slimnīcas Atbalsta fonds, izmantojot Rozentālam saziedoto naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!