Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Kopš esmu izšķīrusies no drauga, nu jau gandrīz 4 mēnešus, es ļoti bieži redzu sapņos viņu. Attiecības ilga tikai mēnesi, bet man pret viņu bija izveidojušas ļoti stipras jūtas, bet viņam, šķiet, tā bija vienkārši spēle. Es ļoti pārdzīvoju to, ka pametu viņu. Biju tik pieķērusies viņam un es nespēju pēc tam vismaz 2 mēnešu tam tikt pāri.. Katru nakti es redzēju viņu un katru dienu kaut kas atgādināja par viņa esamību. Lai gan ikdienā netiekamies, bet kaut kādā veidā viņš ik pa brīdim uzrodas manā dzīvē. Bet bija brīdis, kad nolēmu man jātiek tam pāri un man šķiet, es arī tiku. Taču katru reizi viņu ieraugot, es sāku nervozēt, mana sirds sitas ātrāk un man ir neizsakāma vēlme atrasties viņam blakus, kaut vai nebilst ne vārda, bet būt līdzās.


Esmu kopā jau ar citu puisi, un viņš ir tiešām burvīgs, taču sapņi ir gandrīz katru nakti.. Es nespēju izgulēties pietiekami. Viss ko es gribētu, beigt viņu redzēt katru nakti. Sapņos es redzu it kā viņš gribētu mani atpakaļ, lūgtu vēl vienu iespēju un vedina uz sava tagadējā puiša krāpšanu. Es tiešām būtu ļoti pateicīga, ja jūs man varētu sniegt kaut vai nelielu atbildi!

Atbild psihoterapeite Benita Griškeviča (konsultācijas Brīvības ielā 37, pieteikšanās pa telefonu 29204920 vai e-pastu benita@psihodinamika.lv. Konsultēšana skaipā: benita.griskevica):

Atbilde: Viens no sapņa uzdevumiem ir sniegt mums to, ko nespējam realizēt dzīvē, respektīvi, apmierināt vēlmes. Jūsu sapņi ir saskaņā ar to, ko vēlaties arī apzinātā nomoda stāvoklī - ļauties jūtām un būt tuvībā ar šo cilvēku. Saprotams, ka ir kaut kādi iemesli, ka šis cilvēks izraisa Jūsos tik spēcīgas izjūtas. Apzināties šos iemeslus lielā mērā varētu nozīmēt arī iespēju šīs attiecības emocionāli pabeigt, noslēgt, ja vien tas ir Jūsu mērķis. Sapnis ir mūsu zemapziņas produkts, un fakts, ka sapņus redzam un atceramies, jāuztver kā dāvana un iespēja labāk saprast sevi.

Dažkārt attiecību pārtraukšana ir uzaicinājums uz lielāku tuvību un partnera intensīvāku iesaistīšanos - „parādi man, cik esmu tev svarīga, pacīnies par mani!" Ja gaidītā cīņa neseko, nākas samierināties ar vilšanos. Ja realitātē šis cilvēks neko lāgā nedara, lai dabūtu Jūs atpakaļ, tad sapņa saturs ir Jūsu vēlmes realizācija. Tādā gadījumā vēl nevar runāt par attiecību pabeigšanu un tikšanu galā ar zaudējumu, un Jums aizvien vēl sāp tas, ka attiecības nav bijušas iespējamas. Respektīvi - puisis sapnī  zināmā mērā esat Jūs pati un Jūsu vēlme atgriezties  tajā skaistajā iemīlēšanās laikā. Varbūt attiecību izbeigšana ir bijusi saistīta ar aizvainojumu vai pat pazemojumu, vai kādām bailēm, un šādā gadījumā, atkal un atkal simboliski vēršoties pie šīs cilvēka tēla sapnī, zemapziņā tiek pārstrādāta kāda trauma.

Cits ne mazāk svarīgs sapņa uzdevums ir sargāt mūsu miegu. Ja sapņojam (nevis murgojam) un miegs netiek pārtraukts, tas norāda, ka naktsmiers ir gana kvalitatīvs. Iespējams, ka sapņa spilgtums un konkrēta cilvēka tēls, ko miegā uzbur Jūsu smadzenes, kā arī līdzīgs domu saturs un sapņa tematika kā nomodā, rada šo sajūtu, ka naktī neesat atpūtusies.

Saprotama ir vēlme, lai šie sapņi beigtos, un viena no iespējām, kā varētu to veicināt, ir neapzināto par šīs attiecībām un to lomu Jūsu dzīvē padarīt apzinātu, respektīvi, saprast ar prātu un sirdi, izmantojot speciālista palīdzību.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!