Foto: Shutterstock
Viena no pazīmēm, kas norāda, ka cilvēks ir noguris un neizgulējies, ir tumšie loki zem acīm. Kārtīga izgulēšanās var palīdzēt tos mazināt, bet ne visos gadījumos tas palīdz, jo tumšo loku iemesli var būt arī citi. Turklāt ne vienmēr no tumšajiem lokiem atbrīvoties ir vienkārši.

Piedāvājam iepazīties ar "Women's Health" nosauktajiem iemesliem tumšajiem lokiem zem acīm, kas nav saistīti ar miega kvalitāti. Tomēr atceries, ka miegs ir svarīgs. Ja tev nekādi neizdodas izgulēties, tad ieskaties šajā rakstā, kur uzzināsi ne tikai biežākos bezmiega iemeslus, bet arī varēsi iepazīties ar ieteikumiem labākam naktsmieram.

Iedzimtība

Tumši loki zem acīm var būt iedzimti. Dermatologi nereti saskaras ar cilvēkiem, kam ir periorbitālā hiperpigmentācija. Tas nozīmē, ka cilvēkam zem acīm izstrādājas papildu pigments, kas rada tumšos lokus. "Web Md" norāda, ka tas ir viens no biežākajiem tumšo loku rašanās iemesliem.

Alerģijas

Tāpat tumšos lokus zem acīm var radīt alerģijas. Tas skaidrojams ar to, ka alerģijas liek cilvēka imūnsistēmai izstrādāt vairāk histamīna. Šis ķīmiskais savienojums liek asinsvadiem paplašināties. Tāpat jāpiebilst, ka alerģijas nereti rada sūrstēšanu acīs, un, ja acis tiek berzētas, tās būs arī pietūkušas.

Ultravioletais starojums

Tas ir vēl viens iemesls neaizmirst par saulesbrillēm arī rudens un ziemas mēnešos. Jo vairāk ultravioletā starojuma saņem tava āda, jo lielāka iespējamība, ka tā tiks bojāta. Kaitīgais starojums ietekmē tavas ādas DNS struktūru. Bojājumi atstāj ietekmi uz plāno membrānu zem tavām acīm, padarot asinsvadus redzamākus.

Novecošana

Novecojot zemādas tauku slānis samazinās un kļūst plānāks. Nesapriecājies – tas nenozīmē, ka, gadiem ejot, kļūsi arvien slaidāka. Tas nozīmē, ka jau tā plānais tauku slānītis, kas atrodas zem tavām acīm, kļūs vēl plānāks, padarot asinsvadus vieglāk saskatāmus. Tāpat, samazinoties zemādas tauku slānītim, samazinās arī ādas elastība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!