Foto: PantherMedia/Scanpix
Cīnoties ar lieko svaru, vēlamies to zaudēt pēc iespējas ātrāk. Tomēr nav noslēpums, ka nometot pārāk lielu kilogramu skaitu pārāk īsā laikā, tie visai ātri atgriezīsies. Šai sakarā piedāvājam uztura speciālistes un vairāku diētai veltītu grāmatu autores Lorēnas Sleitones skatījumu par to, cik tad kilogramu nedēļas laikā drīkstam nomest, lai saglabātu rezultātus ilgtermiņā.

Ievērojot sabalansētu uzturu, nepārsniedzot dienas kaloriju normu un nodarbojoties ar sportu, nedēļā vidēji iespējams zaudēt divus kilogramus. Protams, tas atkarīgs no sākotnējā svara, ķermeņa fizioloģiskajām īpatnībām un iedzimtības, tomēr šo skaitli uztura speciālisti min kā optimālo un ilgtermiņa slaidumam draudzīgāko.

Nereti cilvēki priecājas par strauju kilogramu krišanos, ievērojot attīrīšanās kūres vai pārtiekot no ekstrēmi maza kaloriju daudzuma, tomēr tādējādi no organisma zūd nevis tauki, bet ūdens.

Tāpat Sleitone cilvēkiem, kuri vēlas nomest liekos kilogramus uz neatgriešanos, iesaka pieturēties pie mērenāka svara zaudēšanas tempa, pretējā gadījumā kilogrami pēc laika atgriezīsies un, iespējams, ar uzviju.

Tāpat dietoloģe aicina darīt visu iespējamo, lai aktivizētu vielmaiņu, kā arī sportojot veikt spēka vingrojumus – tādējādi augs muskuļu masa, kas, kā zināms, efektīvāk nekā tauki, dedzina kalorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!