Diagnoze – vēzis. Šī ir frāze, kas skārusi daudzas ģimenes, nostādot priekšā sarežģītai un garai cīņai par dzīvību. Kā skaidrojis zinātnieks un ārsts Sergejs Kuzņecovs, vēzis nav kļuvis izplatītāks, bet par to biežāk runā. Un tas ir labi, jo tikai pārrunājot situācijas nopietnību un dzirdot vairākus spēka stāstus, ir iespēja sevi saņemt grožos arī savai vai tuvinieku cīņai.

Šoreiz esam apkopojuši vairākus rakstus, kas skar tēmu par vēzi. Vērts ieklausīties speciālistu viedokļos, kuri skaidro situācijas nopietnību un sniedz padomus. Gluži tāpat – palasīt izzinošus materiālus par dažādiem vēža paveidiem un būtiskāko saslimšanā. Iedziļināties gaužām skaudros stāstos bez uzvarētājiem, kā arī – smelties spēku no tiem, kas ir gatavi cīnīties vai šo dueli ar nelaimi ir jau pārvarējuši. Ne mazāk vērts ir arī ieskatīties pieredzē, ko atklāj tie, kas palīdzējuši saviem mīļajiem stāties pretī slimībai.

Atceries, ka vēzis nešķiro ne vecumus, ne dzimumus, tātad ikviens ir pakļauts šīs slimības riskam. Neaizmirsti par regulārām pārbaudēm, lai vajadzības gadījumā varētu rīkoties nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!