Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāda dietoloģe, grāmatas "The Tapping Solution: For Weight Loss and Body Confidence" autore, nākusi klajā ar visai neparastu apgalvojumu, pamatojot to ar pašas pieredzi – sejas un ķermeņa masēšana noteiktos punktos efektīvi ļauj zaudēt liekos kilogramus, vēstī "Women's Health".

Kā skaidro grāmatas autore, Džesika Ortnera, šo tehniku var dēvēt arī par emocionālo "akupunktūru", kas palīdz atbrīvoties no nomāktības, stresa, tieksmes emocijas remdēt ar ēdienu, kā arī kaitīgiem ieradumiem.

Divreiz dienā, veicot dziļas ieelpas un izelpas un viegli uzspiežot astoņām ķermeņa vietām, kas tiek dēvētas par enerģijas meridiāniem – uzacīm, acs ārējam kaktiņam, zonām zem acīm un deguna, zodam, paduses ārmalai un galvas virspusei tās centrā – ķermenī tiek aktivizēta labvēlīga enerģija, kas sakārto organismu.

To darot, pie sevis jāskaita improvizēta mantra, koncentrējoties uz lietu, ko vēlies sevī mainīt vai izaicinājumu, ko paveikt, neraugoties uz dažādām grūtībām. Kā uzsver speciāliste - jo precīzāk definēsi savas vēlmes, jo labāk.

Ortnere atklāj, ka šī tehnika sievietei ļāvusi atbrīvoties no 12 liekajiem kilogramiem, kā arī mazina stresu un negatīvās emocijas ikdienā, kas ir pamatā gan saslimšanām un liekajam svaram, gan citām veselības problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!