Itāļu modes māksliniece Donatella Versače ar savu 2001. gada pavasara/vasaras apģērbu kolekciju aicināja rokermeitenes pavasarī ieturēt mierīgāku, elegantāku un īpaši izsmalcinātu ģērbšanās stilu.
Versace
jauniešu auditorijai veidotais modes nams
Versus
Donatellas Versačes vadībā Milānas modes skatē liecināja, ka tā jaunais virziens būs mazāk skarbs kā līdz šim.

Iespējams, ka Džanni Versačes aizsāktā, izaicinoši dusmīgā un seksīgā apģērbu modes virziena piekritēji neatzīs Donatellas aktivitātes – viņas nelaiķa brāļa dizaina agresīvo šķautņu apvīlēšanu, tomēr gan modes kritika, gan jaunāko kolekciju veismīgā izpārdošana liecina, ka publikas attieksme pret šo modi ir visumā pozitīva.

Donatellas jaunā kolekcija “Leļļu ieleja” ieaudzina rokenrola dumpinieciskajā attieksmē (ar kuru tik slavens modes nams Versus) mazdrusciņ labo manieru. Sievišķīgi elegantais manierīgums Versačei asociējas ar pavasara noskaņām, kurām jāparādās arī apģērbā.

Atsevišķi apģērba gabali kolekcijā izcēlās ar sevišķu atturību, piemēram, taisni, sārti satīna svārki, vai melnas, taisnas satīna bikses. Rozā lūpu krāsa un augsti plastmasas papēži un smalkas kurpju siksniņas, kas aptītas ap potītēm, kā arī mākslīgo briljantu rotaslietas tērpiem dāvāja retro noskaņu 50. gadu stilā.

Donatella tomēr nebūtu lielā Versačes māsa, ja viņas tērpos nebūtu daži šķēlumi un atkailinošas spraugas, kā tas redzams mazajās melnajās vakarkleitās ar anatomiski precīzu diagonālu šķēlumu pāri krūtīm no atslēgas kaula līdz pat gūžas kaulam.

Donatellas kolekcijā parādījās gandrīz ikviena no pašlaik vērojamām nākamās sezonas tendencēm: sākot no dzērveņu krāsas krokotajām kokteiļkleitām un beidzot ar melnajām vakarkleitām bez piedurknēm un muguras daļas. Netrūka arī motociklistu žaketes – šeit tās ir no satīna – kas bija ciešākas viduklī un platākas plecu daļā.

“Es joprojām iedvesmojos no rokenrola,” apgalvo dizainere. “Taču jaunais pavasara sezonas stils ir daudz smalkāks un krāšņāks.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!