Foto: PantherMedia/Scanpix
Jauna diētai veltīta grāmata "The Marie Antoinette Diet" pārsteigusi sabiedrību ar visai šokējošu paziņojumu – izrādās, arī, ik dienas ēdot kūkas, iespējams notievēt, vēstī "Women's Health".

Grāmatas galvenā ideja ir popularizēt "ēst visu, bet mazos daudzumos" ideju jeb Marijas Antuanetes stila ēšanas paradumus, kura sevi lutināja ar kūku un tasi karstas šokolādes brokastīs.

Tādējādi ēst atļauts pilnībā visu, vien izvairoties no vēlākas pārēšanās un nesabalansēta uztura uzņemšanas.

Eksperti, raksturojot neparasto diētu, atzinuši, ka tā, neraugoties uz našķēšanos, patiesi var palīdzēt zaudēt lieko svaru. Teju katram zināms, ka labāk laiku pa laikam nelielās porcijās ēst to, ko ļoti kārojas, nevis izslēgt visu garšīgo no ēdienkartes pavisam un vēlāk teju simts procentos gadījumu kārotās lietas pārēsties līdz nelabumam.

Tiesa, kūku baudīšana brokastīs rezultēsies papildus uzņemtās kalorijās vēlāk – kūkā esošais cukurs strauji palielinās tā līmeni asinīs un tikpat strauji kritīsies, atkal rosinot apetīti, uzsver eksperti.

Šai sakarā ieteicams neliegt sev gabaliņu kūkas dienas laikā, un sākt to ar veselīgām un sātīgām brokastīm, kā arī neaizmirst iekļauties noteiktajā kaloriju limitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!