Foto: LETA
Kā zināms, pasaulē valda uztraukums par jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid- 19". Pienāk arvien jaunas ziņas par valstīm, kas slēdz lidostas, skolas, atceļ konferences un starptautiskus pasākumus. Arī Latvijā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Cilvēki bažījas par to, vai atbildīgie dienesti ir gatavi tikt galā ar infekcijas izplatību valstī. Vai ir pamats šādam uztraukumam un kāda ir pieredze, skaidrosim šajā rakstā.

Kā vēsta nule pēc "Delfi" pasūtījuma veiktā pētījumu centra SKDS aptauja – kopumā tikai 39% iedzīvotāju satrauc iespēja inficēties ar jauno koronavīrusu, kas izsauc saslimšanu ar "Covid-19", savukārt kopumā nedaudz vairāk par pusi jeb 51% iedzīvotāju nepaļaujas uz Latvijas atbildīgo dienestu spēju tikt galā ar jaunā koronavīrusa izplatību Latvijā. Jāatzīmē, ka salīdzinoši biežāk uz Latvijas atbildīgo dienestu spēju tikt galā ar jaunā koronavīrusa izplatību Latvijā paļaujas jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem, savukārt visbiežāk uz to nepaļaujas iedzīvotāji, kurus ļoti satrauc iespēja inficēties ar koronavīrusu.

Lai pārbaudītu, vai Latvijā tiešām ir jāuztraucas par atbildīgo dienestu spēju tikt galā ar koronavīrusu izplatību, "Delfi" veica eksperimentu, kurā žurnāliste ar iespējamiem simptomiem, zvanīja Infektoloģijas centra informatīvajam tālrunim un Ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!