Foto: Publicitātes attēli

Latvijai ir liels potenciāls un visas iespējas, lai veidotos par pasaules onkoloģijas nozares centru, tā ekonomikas ministra Arvila Ašeradena reģionālās vizītes laikā Globālā vēža viroterapijas klīnikā (Global Virotherapy Cancer Clinic) Jūrmalā atzina Latvijas Medicīnas eksporta asociācijas (LMEA) prezidents Olafs Slūtiņš.

Pagājušās nedēļas nogalē ekonomikas ministrs Ašeradens (V) savas pirmās reģionālās vizītes laikā apmeklēja jaunatklāto Globālo vēža viroterapijas klīniku, lai pārrunātu tūrisma nozares izaugsmes iespējas un uzņēmējdarbības sekmēšanu Jūrmalā, pastāstīja klīnikas pārstāve Krista Gromova.

Pēc ekonomikas ministra domām, klīnikas darbība sakrīt ar Latvijas tūrisma attīstības stratēģiju. Viņaprāt, apvienojot iespējas, ko sniedz Jūrmalas kūrorta pilsētas statuss, vide, Latvijas ārstu zināšanas un arī uzņēmēju ambīcijas, Globālās vēža viroterapijas klīnikas izveide ir labs sākums Jūrmalai gan medicīnas tūrisma, gan arī klīniskās nozares attīstībā. Tāpat ekonomikas ministrs piebilda, ka mēģinās rast valdības atbalstu, ja tāds būs nepieciešams.

Viroterapija ir spēcīga inovācija gan Latvijā, gan pasaulē, kas ir spējīga uzrunāt citas valstis un veicināt Latvijas vārda atpazīstamību pasaulē, uzskata Latvijas Medicīnas eksporta asociācijas prezidents Olafs Slūtiņš.
Savukārt LMEA prezidents Slūtiņš tikšanās laikā atzīmēja, ka viroterapija ir spēcīga inovācija gan Latvijā, gan pasaulē, kas ir spējīga uzrunāt citas valstis un veicināt Latvijas vārda atpazīstamību pasaulē. Slūtiņš uzskata, ka ar viroterapijas palīdzību Latvijai ir iespēja pasaules līmenī prezentēt vēl citas medicīnas iespējas valstī, kas ir tikpat unikālas un kvalitatīvas, kā pati viroterapija.
Foto: Publicitātes attēls

"Interesanti ir tas, ka tieši onkoloģijas nozare Latvijā attīstās visstraujāk. Līdzīgi kā Ungārija sevi prezentē ar stomatoloģiju, Latvijai ir visas iespējas kļūt par onkoloģijas nozares centru, kas ir spējīga piedāvāt plašu pakalpojumu klāstu," norādīja Slūtiņš.

Līdzīgi kā ekonomikas ministrs, arī Slūtiņš prognozē, ka medicīnas nozarei nākotnē ir labas iespējas kļūt par būtisku ekonomikas nozares spēlētāju.

Viroterapija ir vēža ārstēšana, izmantojot īpašu onkolītisku vīrusu "Rigvir" (Rīgas vīruss), kurš spēj atrast un iznīcināt ļaundabīgās audzēja šūnas. Latvijas Zinātņu akadēmija "Rigvir" ir nosaukusi par vienu no visu laiku desmit izcilākajiem Latvijas zinātnes sasniegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!