Pēdējā laikā arvien biežāk tiek runāts par ķermeņa pozitīvismu – kustību, kas mudina cilvēku pieņemt tieši tādu, kāds viņš ir. Raidījumā "Sieviete. Personīgi" fitnesa trenera Nika Linde norāda uz riskiem, ko varētu radīt tas, ja apaļumi kļūtu par modes lietu.

"Es negribu, lai tas aizietu tālāk modē," par lieko svaru saka Linde, "ne jau tāpēc, ka tas ir mans darbs. Ne jau tikai tāpēc. Bet tāpēc, ka es baidos, ka jaunā paaudze var kļūt slinka, jo viņiem tiks pateikts, ka tas nekas, ka tu esi apaļš."

Trenere uzsver, ka, izsakot šāda veida komentārus, cilvēki bieži nedomā par to, ko tas nodara veselībai. "Tās ir problēmas ar vielmaiņu, tās ir problēmas ar sirds veselību, tās ir problēmas ar asinsvadiem. Tas ar laiku rada tikai un vienīgi veselības problēmas. Par to neviens negrib tajā brīdī runāt." Linde piebilst, ka tad, ja apaļumi kļūs par modes kliedzienu, jaunieši var nolemt, ka par savu veselību nav jādomā un viņi var droši doties virzienā, kas novedīs pie liekā svara un dažādām veselības problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!