Foto: LETA

Trešdien, 17. februārī, piedaloties veselības ministram Guntim Belēvičam, Latvijas Onkoloģijas centrā tika atklāta rekonstruētā Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnika, portālu Rutks.lv informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Pirmie ārstniecību jaunajās telpās saņems Ķīmijterapijas dienas stacionāra pacienti – jau 18. februārī, bet līdz jūnijam no stacionāra "Linezers" pārnāks arī visas šeit ilgus gadus strādājušās struktūrvienības, tai skaitā, hematoloģijas-transplantācijas, hematoloģijas, ķīmijterapijas, hematoloģijas un ķīmijterapijas ambulatorās un dienas stacionāra nodaļas, turpmāk šos pacientus ārstēs Latvijas Onkoloģijas centrā

Projekts "Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikas attīstība" tika apstiprināts 2011. gada janvārī, un tā mērķis bija izveidot Latvijas Onkoloģijas centrā teritoriāli vienotu klīniku ar stacionāra nodaļām, kur ārstēt pacientus ar onkoloģiskajām un hematoloģiskajām slimībām no visas Latvijas.

"Latvijas Onkoloģijas centra Ķīmijterapijas dienas stacionārā veikto procedūru skaits piecu gadu laikā ir dubultojies: 2010. gadā – 6934, 2011. gadā – 11 018, 2015. gadā – 12 713," norāda virsārste ķīmijterapijā Iveta Kudaba. "Tā ir milzīga pacientu plūsma, kas ārstēšanu saņem tieši šeit, līdz ar to ir patiess gandarījums, ka jau šīs nedēļas beigās gan pacienti, gan personāls ieies jaunās pilnībā pārplānotās un renovētas telpās ar gaišu, mūsdienīgu vidi, ērtām palātām un īpaši ķīmijterapijas procedūrām pielāgotām gultām. Līdz šim arī pacientiem bija jādodas uz 9. stāvu, kas aktīvajā ārstēšanas procesā sagādāja zināmas grūtības, bet jaunā klīnika atrodas Latvijas Onkoloģijas centra poliklīnikas 1. stāvā."

Īstenojot iepriekš minētos pasākumus, Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikas nodaļas ir apvienotas vienā stacionārā.

Projektam tika piesaistīts gan valsts galvotā aizdevuma finansējums, gan Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta finansējums. Kopējās projekta izmaksas ir vairāk nekā četri miljoni eiro, no kuriem ERAF projekta finansējums ir vairāk nekā 2,6 miljoni eiro, bet valsts finansējums – vairāk nekā 1,4 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!