Foto: Shutterstock

Tiecoties pretim savām ideālajām formām, vērts izmēģināt it visus līdzekļus, kas var paātrināt tievēšanas procesu organismam nekaitīgā veidā. Šai sakarā piedāvājam ieskatu "Redbookmag" apkopotajās garšvielās, kas noderēs cīņā ar liekajiem apaļumiem uz vēdera to vērtīgo īpašību dēļ.

Ingvers

Ingvers ne tikai lieliski ārstē iekaisumus un novērš nelabumu, bet arī lieti noder svara zaudēšanā. Tas satur antioksidantus un kapsaicīnu – aktīvo vielu, kas atrodama arī čili piparā un efektīvi paātrina vielmaiņas darbību.

Tāpat pētījumi liecina, ka ingvers veicina sāta sajūtas veidošanos, kas attiecīgi ietekmē apēstās porcijas lielumu.

Pētersīļi

Pētījumi liecina, ka pētersīļos esošās vielas ievērojami uzlabo aknu vielmaiņu, kas savukārt rezultējas efektīvākā organisma attīrīšanā un lieti noder, cīnoties ar liekajiem kilogramiem.

Jāpiebilst, ka, ievērojot diētu, vērts atcerēties par aknu darbības uzlabošanu - ja tā ir traucēta, no liekā svara atvadīties būs krietni grūtāk.

Ķiploki

Ķiploks ārstniecībā lietots jau gadu tūkstošiem, tomēr tā vērtīgās īpašības liekā svara zaudēšanā ir piefiksētas tikai nesen. Garšaugs ievērojami uzlabo tauku šķelšanu un izvadīšanu no organisma, tā paātrinot slaidāku formu iegūšanas procesu.

Rozmarīns

Rozmarīns stabilizē cukura līmeni asinīs un satur vielas, kas novērš diabēta veidošanās risku. Pievieno to gaļas ēdieniem un salātiem, kā arī olām!

Kurkuma

Kurkuma ārstē iekaisumus, spēj padarīt baltākus zobus, tiem nekaitējot, un paātrina vielmaiņu, attiecīgi veicinot kaloriju degšanu pat miera stāvoklī.

Čili

Čili satur jau minēto aktīvo vielu kapsaicīnu, kas stimulē vielmaiņu. Pievieno ēdienam vien 2,5 mg garšvielas un ļauj tai tevi ne tikai sasildīt un paātrināt sāta sajūtas rašanos bet arī palīdzēt kļūt slaidākai!

Sinepju sēklas

Sinepju sēklās esošās vielas paātrina muskuļu masas veidošanos, kas savukārt lieti noder ikvienam, kurš vēlas zaudēt svaru (kā zināms, jo lielāks ir muskuļu masas īpatsvars, jo vairāk kaloriju zaudējam, organismam esot miera stāvoklī).

Tāpat sinepēs atrodams miega hormons melatonīns, kas ietekmē to tauku šūnu darbību, kuras "atbild" par kaloriju degšanu, tādējādi atvieglojot svara kontrolēšanu.

Kanēlis

Kanēlis regulē insulīna līmeni asinīs un mazina tauku uzkrāšanos vēdera dobuma rajonā, tā novēršot risku saslimt ar sirds un asinsvadu kaitēm, kas ir īpaši bīstamas dzīvībai, skaidro mediķi. Tāpat tas ievērojami uzlabo ēdienu garšu un paātrina vielmaiņas darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!