Taujāts par to, kāda maltīte ir neveselīgākā, ko bieži cilvēki gatavo un liek galdā svētku laikā, gastroenterologs Hosams Abu Meri raidījumā “Starp mums runājot” norāda uz cūkas cepeti un tādu malto gaļu, kas iegādāta jau gatavā veidā. Citādāk esot, ja, piemēram, kotletes pagatavo no kvalitatīvas gaļas, kas malta pašu spēkiem.

“Ne velti daba ir iekārtojusi tā, ka tas taukainais ēdiens garšo labāk,” sarunā iesaistās raidījuma vadītājs Valdis Melderis, “gandarījums lielāks – tu apēd un miers, nevis visu dienu ēd salātus un beigās tāpat rīt gribas. Tur taču kaut kas ir tajā dabā?” Abu Meri atbildi rod pieradumā: “Kuņģis var pierast – uz mazu, uz lielu.”

Gastroentrologs par alkohola lietošanu, kas ir ierasta svētku sastāvdaļa daudziem, norāda, ka sieviete lieto mazāk, bet vīrietis – vairāk. “Tas ir saistīts ar speciālu fermentu, kas atrodas un izdalās kuņģī, lai sašķeltu alkoholu,” tā Abu Meri. Tas labi novērojams, piemēram, vakariņu laikā, kad sieviete devusies uz tualeti vairākkārt, bet vīrietis vēl nevienu reizi. Tomēr jāņem vērā arī individuālās īpatnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!