Foto: DELFI
Aizvadītās nedēļas laikā pie ģimenes ārstiem ar gripu devušies mazāk pacientu, bet slimnīcā nedēļas laikā nonākuši 186 gripas slimnieki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Ģimenes ārstu praksēs ir reģistrēti 167 gripas gadījumi, vidēji 163,5 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Visaugstākā saslimstība pagājušajā nedēļā bijusi Liepājā. Nedēļas laikā saslimstība ar gripu samazinājusies par 24%, liecina ģimenes ārstu prakšu monitorings.

Deviņas no 11 slimnīcām pēdējās nedēļas laikā ir ziņojušas par 186 stacionētiem gripas pacientiem un 17 pacientiem gripas izraisītās pneimonijas gadījumos. Kopš sezonas sākuma 11 stacionārajās iestādēs uzņemts 701 pacients ar gripu un 71 pacients ar gripas izraisītu pneimoniju.

Kopš gripas epidēmijas sākuma saņemti paziņojumi par 22 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām, no tiem četri gadījumi bijuši aizvadītajā nedēļā. Visi pacienti bijuši ar hroniskām slimībām, piemēram, hronisku sirds slimību, cukura diabētu un onkoloģisku slimību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!