Foto: Shutterstock
Pamostoties no rīta ar nedaudz aizpampušām acīm un garām žāvām, uzreiz steidzam pēc stipras kafijas krūzes, jo, lai atmostos, nav nekā labāka kā kofeīns. Taču, ja tu esi nolēmusi mainīt savus kafijas dzeršanas paradumus, bet tev joprojām ir svarīgi nezaudēt vai atgūt možumu, iepazīsties ar portāla ''Health'' ekspertu izstrādātajiem ieteikumiem, kā bez kafijas atgūt enerģiju.

Samazini laiku, kuru velti telefonam


Iespējams, atpūtas brīdī tev rodas kārdinājums ielūkoties ''Instagram'' vai ''Facebook'' laika joslā vai telefonā paspēlēt kādu spēlīti, taču, ja to vēlies darīt ar mērķi atmosties un atjaunot savas spējas koncentrēties darbiem, tad iegūsi pretēju efektu. Jo vairāk brīžu atrodam, lai ''glaudītu'' telefonu, jo vairāk samazinās mūsu koncentrēšanās spējas, kas noved pie miegainības.

Izstaipies


Ļoti daudzām no mums ikdiena tiek aizvadīt birojā, kur viss darbs tiek veikts pie datora, kas savukārt ātri nogurdina. Lai atgūtu spēkus un justu enerģiju plūstam pa tavu ķermeni, atrodi mirkli laika, lai izkustētos un izstaipītos. Piemēram, piecelies kājās un izstiep rokas taisni sev priekšā vai apsēdies uz krēsla bez atzveltnes, izstiep kājas sev priekšā un liecies atpakaļ. Šādas pozas noturot vien minūti iespējams palielināt testosterona un samazināt stresa hormona jeb kortizola izdalīšanos, kā rezultātā tu jutīsies spēka pilna.

Ieslēdz savu mīļāko dziesmu


Iespējams, tu nevari lepoties ar savām dziedāšanas prasmēm, tāpat arī skaļa mūzikas klausīšanās vai dziedāšana, esot blakus kolēģiem, varētu tiem traucēt. Taču, esot mašīnā ceļā uz darbu, braucot pusdienās vai uz tikšanos, met kaunu pie malas, ieslēdz savu mīļāko dziesmu un dziedi līdz. Dažādi pētījumi rāda, ka dziedāšana palīdz samazināt nogurumu un iegūt enerģiju.

Smejies


Ļoti iespējams, tavs darbs ir gana nopietns, lai visas dienas laikā tu darbotos ar nopietnu sejas izteiksmi, taču pētnieki ir pierādījuši, ka smiešanās palīdz atmosties. Smiekli izstaipa tavus muskuļus, liek tavam pulsam un asinsspiedienam celties, kā arī liek tev elpot straujāk – tas viss tev palīdz atmosties. Tāpēc atrodi mirkli, lai kopā ar kolēģiem par kaut ko izsmietos.

Izdzer glāzi ūdens


Dehidratāciju varētu saukt arī par enerģijas vampīru – pat tikai 1,5 procenti ūdens trūkums organismā var izraisīt nogurumu, nespēju koncentrēties un garastāvokļa maiņas. Tāpēc, lai nezaudētu enerģiju, vienmēr pa rokai turi glāzi ūdens.

Pastaigājies


Nav nekāds noslēpums, ka sportiskas aktivitātes palielina enerģijas pieplūdumu. Tāpēc, ja esi ieplānojusi pusdienas ārpus biroja, ja iespējams, dodies uz iecerēto vietu kājām.

Paberzē ausu ļipiņas


Dažādi pētījumi rāda, ka regulāras ausu masāžas un akupunktūra var palīdzēt samazināt nogurumu un uzlabot miega kvalitāti. Taču tev nav obligāti jādodas pie masāžas speciālista – ar īkšķi un rādītājpirkstu maigi satver savu auss ļipiņu un veic maigas apļveida kustības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!