Draugi, radi un kolēģi ir trīs lielākās grupas, kas veido cilvēkus mums apkārt. Ļaudis, kuri ir pozitīvi un citiem nodod labas domas, palīdz virzīties pretī panākumiem, savukārt negatīvi noskaņotie velk uz leju. "Power of Positivity" norāda, ka nereti paši esam vainīgi pie šāda scenārija, tāpēc apkopojuši vairākas rīcības, kas negatīvus cilvēkus pievelk kā magnēts.

Pieņēmums, ka ikvienam pašam jāuzņemas atbildība par to, ka viņa ikdienas dzīvē vietu atradis kāds negatīvi noskaņots cilvēks, var šķist mulsinošs. Kādam var gribēties sev uzdot jautājumu – vai tad tas automātiski nozīmē, ka slikts cilvēks? Šeit vērts piebilst, ka negatīvus un pesimistiskus cilvēkus piesaista konkrētas rīcības un iezīmes, kas var nokaitēt gaisotni. Lūk, dažas no tām!

Sūkstīšanās par neveiksmēm


Mēs visi zinām, cik nepatīkami ir piedzīvot neveiksmes. Arī tās var būt ļoti dažādas, sākot no izcili izstrādāta plāna, kas cieš sakāvi, līdz neveiksmīgiem randiņiem, neveiklām sarunām vai nespēju ievērot izvēlēto diētu. Par lielākām neveiksmēm tiek dēvēta darba zaudēšana, šķiršanās vai attiecību izrišana.

Ja mērķa sasniegšana ir vienīgā motivācija, kas dzen uz priekšu, iespējams, esi pārāk liela perfekcioniste. Virzīšanās uz tiem ir svarīga, taču arī mērķi ir jāstāda reāli, jo pretējā gadījumā sevis šaustīšana rezultējas pozitīvās domāšanas iziršanā. Bieži vien šādiem cilvēkiem ir grūti neveiksmes atstāt pagātnē, tāpēc tās krājas viena otrai virsū un piesaista cilvēkus, kuri arī nespēj laist vaļā pat vismazākās neveiksmes.

Emocionālās bagāžas smagums


Katra cilvēka unikālā pieredze veido viņa personību un dzīves uztveri. Jebkuras grūtības un pārbaudījumi mūs maina, tādēļ, ļoti iespējams, pēc liela emocionālā pārdzīvojuma esi kļuvusi par teju citu cilvēku. Taču ir atšķirība starp atmiņu saglabāšanu un atcerēšanos un atļauju tām ņemt virsroku – definēt, kas tu esi par cilvēku. Diemžēl visa negativitāte, kas nāk līdzi kā emocionālā bagāža, var pievilināt negatīvus cilvēkus kā bites uz medu. Ar saviem bēdu stāstiem viņi tavus pagātnes pārdzīvojumus tikai uzkurina, neļaujot piedot un laist vaļā.

Robežu zaudēšana


Ir svarīgi ik dienas darīt citiem labu. Taču ir cilvēki, kas vēlmi citiem palīdzēt izmanto savā labā, tādējādi manipulējot un sabradājot cilvēka pašapziņu. Ja nenovelc skaidras robežas, cik tālu esi gatava iet, lai palīdzētu apkārtējiem justies laimīgiem, negatīvi noskaņoti cilvēki tevi var uzskatīt par vieglu ķērienu savu plānu īstenošanai. Uzklausi citus, taču neļauj sarunai pārvērsties drauga vai draudzenes monologā – īpaši tad, ja viņš izrāda narcisam atbilstošas pazīmes. Vairāk lasi te.

Lietu uztveršana pārāk personīgi


Ne viss pasaulē griežas tikai ap mums. Ja tu uzskatīsi, ka pilnībā visas iespējamās problēmas, kas dzirdamas apkārt, ir saistāmas ar tevi, drāmas cienīgs scenārijs tev sekos uz katra soļa. Beigu galā jutīsies slikti par visām neveiksmēm un netaisnībām, lai gan lielai daļai nebūt nebūs nekāda sakara ar tavu eksistenci.

Apkārtējie tevi var sākt uztver kā pārāk emocionālu un jūtīgu cilvēku, tādējādi izvairoties no turpmākas komunikācijas. Tā kā cilvēks ir sociāla būtne un saskarsme ar citiem ir nepieciešama, šo cilvēku vietu nereti ieņem toksiski ļaudis, kuri zina tavas vājās puses un ieradumu visur saskatīt savu vainu.

Nemitīga čīkstēšana


Ir saprotams, ka laiku ik pa laikam cilvēks grib pasūdzēties par kādu netaisnību, lai noņemtu smagumu no saviem pleciem. Šādos gadījumos ir vērtīgi vērsties pie labiem un uzticamiem draugiem, taču sūkstīšanās nereti kļūst par ieradumu. Ja regulāri esi nepamierināta ar laikapstākļiem vai citiem sīkumiem, ļoti iespējams, atradīsi kopīgu valodu ar cilvēkiem, kuri domā tāpat. Šīs mazās lietas pamazām pāraug lielākās, kā rezultātā ar negatīvajām domām ietekmēsiet viens otru. Cilvēkam ir nepieciešami draugi, kuri uzmundrina un norāda uz pozitīvo, tāpēc visas negatīvās domas nevajag teikt skaļi – tu vari zīmēt, pierakstīt nepatīkamās lietas, kas palīdzēs pēc tam tās analizēt. Regulāra nepatikas izkliegšana skaļi nedos neko labu ne tev, ne arī apkārtējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!