Foto: Shutterstock
Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra izplatīto (SPKC) informāciju, janvāra pēdējā nedēļā ir sākusies gripas epidēmija. Lai arī šogad to prognozē vieglāku nekā citus gadus, ir ļoti svarīgi ievērot profilakses pasākumus, kā arī zināt, kā rīkoties, ja esi saslimusi.

Izvairīties no gripas var palīdzēt dažādi pasākumi, kas stiprina organismu un uzlabo imunitāti, piemēram, veselīgs uzturs, regulāra nodarbošanās ar sportu un pietiekama ūdens daudzuma lietošana ikdienā. Neaizmirsti arī par miega režīma ievērošanu, atpūtu un ģērbšanos atbilstoši laikapstākļiem. Uzlabot organisma aizsargspējas var arī regulāras aktivitātes svaigā gaisā.

Lai nesaslimtu, atceries par to, ka nepieciešams regulāri mazgāt rokas un vēdināt telpas. Tāpat iespēju robežās izvairies no kontakta ar gripas slimniekiem un pasākumiem, kuros pulcējas liels skaits cilvēku.

Ja esi saslimusi, vērsies pie ārsta, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko gripas ārstēšanas veidu. Vairāk par gripas profilaksi un ārstēšanu uzzini, ieskatoties SPKC sagatavotajā infografikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!