Foto: F64

Otrdienas rītā tiks veikta pirmā operācija jaunajā daudzfunkcionālajā operāciju blokā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers", portālam "Delfi" pavēstīja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Zālē nr. 17 pēc pulksten 8 darbu sāks Asinsvadu ķirurģijas nodaļas vadītājs dr. med. Vitālijs Zvirgzdiņš. Otrdien jaunās darbavietas ieņems arī Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas speciālisti.

Potetinova norādīja, ka pirmā operācija tiks veikta kādam 57 gadus vecam vīrietim no Vidzemes, kurš cieš no iegurņa artērijas slēguma. Pacientam tas nozīmē spēcīgas sāpes pārvietojoties un ierobežotas darba spējas.

"Operācijas laikā asinsvadu ķirurgi veiks aortas protezēšanu, kas pēc atveseļošanās un rehabilitācijas perioda ievērojami uzlabos pacienta dzīves kvalitāti," viņa skaidroja.

Saskaņā ar slimnīcas sniegto informāciju, Asinsvadu ķirurģijas nodaļā gada laikā ārstējas vairāk nekā 1400 pacientu, tās speciālisti veic vairāk nekā tūkstoš operācijas (no tām lielākā daļa rekonstruktīvās operācijas), vairāk nekā 400 endovaskulāro procedūru un ap 150 vēnu operāciju.

Ja viss noritēs kā plānots, līdz šīs nedēļas beigām jaunajās zālēs darbu sāks visu profilu ķirurģijas speciālisti, un pēdējā operācija vecajās telpās tiks veikta piektdien, norāda jaunā bloka vadītājs Pēteris Tomiņš.

Jau vēstīts, ka 22. janvārī stacionārā "Gaiļezers" tika atklāts jaunais daudzfunkcionālais operāciju bloks, kas ir kļuvis par Baltijā lielāko operatīvās ķirurģijas centru.

Projekta rezultātā stacionārā Gaiļezers divos stāvos ir izveidotas 22 daudzfunkcionālas operāciju zāles, kas ļaus palielināt ķirurģisko aktivitāti un sniegto pakalpojumu skaitu.

Gada laikā Rīgas Austrumu slimnīcā kopumā tiek veikti gandrīz 29 tūkstoši operāciju, vairāk nekā puse stacionārā "Gaiļezers". Rekonstrukcijas darbu laikā ķirurģiskā aktivitāte stacionārā netika pārtraukta – operāciju zāles tika pārvietotas uz citām pielāgotām telpām, līdz ar to pacienti, visu rekonstrukcijas laiku turpināja saņemt gan plānveida, gan neatliekamo operatīvo palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!