Foto: PantherMedia/Scanpix
Labdien! Man ir 37 gadi. Pie kāju pirkstiem aug ārā tādi kā radziņi - kauli. Man ir grūtības ar apavu iegādi. Es smērēju jodu (man ieteica tautas līdzekli), bet tas nepalīdz. Man pašlaik tie radziņi abām kājām ir ļoti maziņi. Varbūt ir kāda metode kā no viņiem tikt vaļā?

Es viņus masēju, dauzu un spaidu atpakaļ. Tie ir ļoti neglīti, īpaši pēc ļoti garam stundām pavadītam uz kājām un slēgtos ziemas apavos. Ja nav ārstēšanas metodes šiem maziem kauliņiem, cik izmaksā operācija, un kurā vietā to veic? Man tie kauliņi parādījās pirms gada, bet nekādi tos nost nevaru dabūt. Es tādus nevēlos.

Atbild Iveta Līce, Līces I. ģimenes ārsta prakse , Līces I. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Domāju, ka jādodas uz konsultāciju pie kvalificēta ortopēda Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, lai risinātu jautājumu par operatīvu terapiju vai speciālajiem apaviem.

Atbild Elīna Malkiela, "Sanare KRC Jaunķemeri", SIA , "Sanare KRC Jaunķemeri", SIA

Labdien!

Būtu rekomendējama podometrija, lai piemērotu ortopēdiskās zolītes. Var arī piedāvāt fizikālās medicīnas procedūras: ultraskaņu. Noteikti jāvalkā ērti apavi. Operācija var arī nedot gaidīto rezultātu, jo problēma ar laiku var arī atjaunoties.

Esiet laipni gaodīti KRC Jaunķemeri poliklīnikā (Jūrmala, Kolkas 20), kur pieejama podometrista konsultācija un fizikālās medicīnas procedūras, kā arī dūņu terapija, kas arī var tikt pielietota Jūsu sūdzību gadījumā.

Atbild Sentis Cīlītis, "SAI", SIA , "SAI", SIA

Labdien!

Alternatīva operācijai: ķīnieši ir izstrādājuši plāksteri šādiem gadījumiem. Ir arī noteiktas frekvences, kuras, saņemot terapijas laikā, var šo procesu apstādināt.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!