Foto: Shutterstock

Izpratne par to, kādi ikdienas paradumi veicina vai kavē novecošanu, ir pirmais solis, lai saglabātu ādas mirdzumu, gadiem ejot. Dzīvojot pasaulē, kur virsroku gūst mākslīgais skaistums, kur modeļi ar kosmētikas palīdzību tiek uzlaboti līdz nesasniedzamai perfekcijai, arī citi steidz sekot piemēram un labot radušās ādas problēmas kosmētikas veikalā. Patiesībā atslēga uz skaistu, starojošu un veselu ādu no galvas līdz papēžiem ir nevis serumos un krēmos, bet veselīgā uzturā, svaigā gaisā un dabīgos kosmētikas līdzekļos, tā skaidro portāls naturalhealthmag.com.au.

Āda ir ķermeņa lielākais orgāns, un tā ir kā spogulis cilvēka iekšējai veselībai, tāpēc par to ir jārūpējas. Detoksikācija ir lielisks veids, kā atbrīvot ādu no toksīniem un citām kaitīgām vielām. 

Organisma pašatjaunošanās

Mūsu organisms ir ļoti gudrs un visi tajā notiekošie procesi ir saistīti. Viss, ko ēdam, dzeram, elpojam, nonāk mūsu asinsritē, savukārt katra šūna un āda kopumā tiek barota ar to, ko tā saņem no asinīm. Tikai 11 mēnešu garumā ķermenis jau ir izstrādājis pilnīgi jaunu šūnu komplektu. Visa procesa laikā garām nepaslīd neviens kumoss, kas ir apēsts un neviena dzēriena pile.

Pārtika, no kuras izvairīties

Zinot šo lietu saistību un pārtikas produktu ietekmi uz ādas veselību, ir jāizvērtē produkti, kurus lietojam uzturā.
Pārstrādātā jeb "nedzīvā" pārtika veicina sliktu veselību, novecošanos, kā arī slikti ietekmē ādu, jo tā galvenokārt ir gatavota no konservantiem, ķīmiskām piedevām un citām, organismam nevēlamām vielām. 

Skaistumkopšanas produkti

Arī produktiem, kurus liekam uz savas ādas, ir jāpievērš uzmanība, jo āda uzsūc šos produktus un tie nokļūst asinsritē. Ķīmisko produktu kokteilis arī paātrina novecošanos. Jautājot, kā, lai zina, kurš produkts ādai ir labs, bet kurš ne, atbilde ir vienkārša – ja šī produkta sastāvu tu vari lietot uzturā, tad to vari likt arī uz savas ādas.

Mājsaimniecības tīrīšanas līdzekļi

Arī līdzekļiem, ar kuriem tiek uzkopta māja, ir jābūt no dabiskām sastāvdaļām. Ķīmiskos produktus var aizstāt, piemēram, ar sodu, etiķi, sāli, citronu sulu.

Rīta rituāli

Pēc vairāku stundu miega, organismam pirmais, kas vajadzīgs, ir hidratācija, tāpēc brokastis labāk sākt ar glāzi svaigi spiestas citrona sulas siltā ūdenī nevis grauzdētu maizi. Pēc laika jau varēs manīt pirmos uzlabojumus, kas būs tīra un mirdzoša seja bez pūtītēm. 

Citrons ir bagāts ar C vitamīniem un tāpēc ir ļoti labs dabiskais palīgs asins attīrīšanā. Ik rītu brokastīs izdzeriet glāzi silta ūdens ar citrona sulu, ko papildiniet ar svaigiem un bioloģiski audzētiem augļiem brokastīs. Augļi palīdzēs attīrīt arī zarnas un uzlabos pašsajūtu un vielmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!