Foto: Shutterstock

Ievērojot diētu, nereti tiek pieļautas kļūdas, uzturā lietojot produktus ar šķietami zemu kaloriju saturu, kas patiesībā ir krietni augstāks. Līdzīga situācija ir ar alkoholiskajiem dzērieniem, kuru uzturvērtība bieži vien netiek adekvāti noteikta, tā ietekmējot diētas rezultātus. Šai sakarā "Delfi Sievietēm" sadarbībā ar bārmeni Juri Ķēniņu piedāvā atsevišķu alkoholisko dzērienu kaloriju uzskaitījumu, kas atrodams arī šeit.

Ar nepareizi izvēlētiem kokteiļiem var vienā vakarā savākt vairāk kā tūkstoš kaloriju, un laimīgā kokteiļu stunda, var kļūt par tava ķermeņa nelaimīgāko stundu. Bet uztraukumam nav pamata, ja seko līdzi tam, kas tiek dzerts.

Kokteiļu ir daudz un tie ir dažādi, tāpat kaloriju daudzums tajos variē atkarībā no izmantotā alkohola un piedevām. Jāizvēlas kokteiļus, kuri satur stipro alkoholu, kā, piemēram, degvīnu, viskiju, džinu, rumu, tekilu, jo 50 ml šādu dzērienu satur apmēram 110 kaloriju.

Nav ieteicams izvēlēties kokteiļus, kas satur liķierus, kā, piemēram "Bailys", "Kahula" un citus sacukurotos alkoholus, jo kaloriju daudzums 50 ml šāda dzēriena ir 175 kalorijas.

Svarīgi ir izvēlēties arī pareizu "sajaucēju". Ideāli, ja lietotu diētiskos gāzētos dzērienus, diētisko kolu, bet šāda iespēja visur netiek piedāvāta. Ja tiek dzerts viskijs ar kolu, vai rums ar kolu, tad kolā uz 100 ml ir 50 kaloriju.

Servēšanas glāzē ietilpst 200 - 250 ml kolas un 50 ml stiprā alkohola, tātad kopsummā šāda veida kokteilī ir ap 210 kalorijām, bet kolas vietā var lietot diētisko kolu vai arī gāzētu ūdeni, kur kaloriju būs divreiz mazāk vai nemaz.

Populārākajā vasaras dzērienā Mojito, diezgan daudz tiek lietoti cukurs un sīrupi. Nākamreiz pabrīdini bārmeni, lai pievieno uz pusi mazāk cukura vai sīrupu un nekādā gadījumā neieteiktu izvēleties papildināt šo atspirdzinošo kokteili ar "Sprite"!

Rums, piparmētra, laims un gāzēts ūdens satur ļoti maz kaloriju, un ar nelielu cukura daudzumu šajā kokteilī kalorijas būs zem 200 kalorijām, bet garša būtiski neizmainīsies.

Pats drošākais veids, kā neuzņemt pārāk daudz kaloriju saviesīgos pasākumos, svinībās un ballītes ir baudīt sausu šampanieti, sausu dzirkstošo gaišo vīnu vai vienkārši sausu gaišo vīnu, kuri uz vienu glāzi satur vidēji 100 kaloriju.

Bārā, naktsklubā vai citā pasākumā, kalorijas var ne tikai uzņemt, bet arī patērēt. Ja dejošana ir diezgan intensīva, tad 30 minūšu laikā var patērēt 200 kaloriju. Dodoties mājās pēc saviesīga pasākuma ar kājām 30 minūtēs tiek patērētas 140 kalorijas, bet, ja gaidiet pirmo transportu, 30 minūšu ilgā stāvēšanā tiek patērētas 50 kalorijas.

Saskaitot visas kalorijas kopā, sanāk 390 kaloriju, kas kompensē izdzertos divus vai trīs kokteiļus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!