Foto: Shutterstock

Mazuļa gaidīšana sievietes dzīvē ir īpašs laiks, un ar to saistās ne mazums jautājumu un mītu. Gadījumā, ja arī tu esi pirmā bērniņa gaidībās vai vienkārši interesējies par grūtniecības ietekmi uz ķermeni, iepazīsties ar webmd.com sniegtajām atbildēm uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Libido trūkums

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad pasaulē nācis mazulis, ne vienai vien sievietei uz laiku zūd dzimumtieksme. Koncentrējoties uz bērniņu un pārmaiņām, kas ienākušas dzīvē, sieviete aizmirst par sevi, tai skaitā neizjūtot arī tikpat spēcīgu vēlmi pēc seksa kā agrāk.

Tāpat libido mazina arī nogurums un laika trūkums. Kombinējot šos faktorus ar pazeminātu estrogēna līmeni organismā, rodas lieliski apstākļi dzimumtieksmes pazušanai, taču, kā skaidro mediķi, pamazām sakārtojoties hormonālajam līmenim, pakāpeniski atgriežas arī agrākā vēlme pēc intīmas tuvības.

Kur paliek vēders?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Atsevišķos gadījumos pēc mazuļa piedzimšanas labā fiziskā formā esošu sieviešu vēdera āda var savilkties teju nedēļas laikā, ja mazulis bijis normāla svara un garuma, taču vidēji izmaiņas sievietes augumā notiek aptuveni sešu līdz astoņu nedēļu laikā. Šajā periodā dzemde atgriežas tās sākotnējā izmērā, kā arī zūd tauku slānis un āda atgūst tās elastību. Fiziskās formas uzlabošanos var veicināt ar veselības stāvoklim atbilstošiem vingrojumiem un veselīgu uzturu, iesaka mediķi.

Pārsteigums kurpēs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja domā, ka grūtniecība radījusi pārmaiņas vien tava auguma vidusdaļā, tu maldies! Laiks paraudzīties uz savām pēdām!

Grūtniecības laikā potītes un pēdas bieži vien piepampst, kā arī mazuļa iznēsāšanas radītais papildus svars rada spiedienu uz pēdu kauliem, kā rezultātā var mainīties tās velve. Tas savukārt nozīmē lielāku kājas izmēru, kas var saglabāties arī pēc bērna piedzimšanas. Turklāt pēdas velves izmaiņas rosina arī grūtniecības laikā organismā izstrādājušā hormona relaksīna ietekme, kas, kā jau vēsta tā nosaukums, atslābina muskuļus.

Šai sakarā labā ziņa ir tāda, ka tev ir vēl viens lielisks iemesls, kāpēc iegādāties jaunas kurpes!

Krūšu izmēra maiņas

Foto: Shutterstock

Grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā krūtis palielinās, taču, kad mazuli pārtrauc barot ar krūti, tās var atkal mazināties, krūtīm zaudējot arī to tvirtumu. Protams, tas nav vienīgais faktors, kas ietekmē krūšu izmēru. Eksperti uzsver, ka liela nozīme ir to sākotnējam lielumam, tam, vai sieviete ir smēķētāja, ķermeņa masas indeksam, kā arī vecumam.

Kāpēc izkrīt mati?

Foto: Shutterstock

Grūtniecības laikā mati aug ātrāk un ir veselīgāki, savukārt pēc mazuļa piedzimšanas tie atgriežas pie agrākā augšanas tempa, kas savukārt rada iespaidu, ka mati izkrīt lielākā daudzumā. Tāpat, gaidot mazuli, sievietes organismā ir paaugstināts estrogēna daudzums, kas novērš matu izkrišanu. Šai sakarā mediķi aicina neuztraukties par matu izkrišanu, jo pirmajā pusgadā pēc bērna piedzimšanas hormonu līmenis normalizējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!