Foto: PantherMedia/Scanpix
Līdz pavasarim vēl ir laiciņš. Bet daudzas no mums ar šausmām pavasarī atklāj, ka iemīļotais apģērbs vairs neder, un neizskatāmies lieliski peldkostīmā. Kā izbēgt no šādas vilšanās? Kas palīdzēs palikt slaidām?


Pirmais un pats vienkāršākais

: tas ir zupas šķīvis pusdienās. Tie, kas ēd zupu pirmajā ēdienā, ēšanas laikā uzņem par 100 kalorijām mazāk un nekompensē to, apēdot vairāk dienas laikā vēlāk. Ūdens, kas ietverts barībā, pretstatā tam, kuru mēs vienkārši dzeram, sekmē lēnāku kuņģa darbību. Tādējādi, sāta sajūta saglabājas ilgāk, turklāt kaloriju ir mazāk. Dodiet priekšroku mazkaloriju zupām - dārzeņu, tomātu vai burkānu. Gaismas trūkums ziemā pazemina serotonīna līmeni, izsaucot nogurumu un apetītes paaugstināšanos, un mums uzmācas rijības lēkmes.

Otrais - 15-minūšu pastaiga, kura palīdzēs saņemt vajadzīgo dienas gaismas devu un paaugstināt serotonīna līmeni. Turklāt, jūs tikmēr trenējat ikru muskuļus un nodedzināt vismaz 70 kalorijas.  

Trešais. Sastādiet produktu sarakstu, kurus jums visvairāk gribas "ziemguļas" periodā. Pēc tam centieties ieviest tos ēdienreizēs, bet neēdiet tos starp galvenajām ēšanas reizēm. Dietologi ir secinājuši, ka vīrieši ziemā dod priekšroku kartupeļu biezenim, makaronu izstrādājumiem un zupām, bet sievietes - konfektēm un šokolādei.  

Ceturtais. Vajag aizstāt "cukura" ogļhidrātus, tādus, kā cepumi un baltmaize, ar maizi no rupja maluma miltiem un izstrādājumiem no viengabala graudiem. Bagāts triptofana avots ir sarkana liesa gaļa, vista, tītars, zivs, olas, siers, rieksti un graudaugi.  

Piektais. Centieties atturēties no vilinājuma sasildīties ar kafijas tasi ar pienu, kapučīno vai karstu šokolādi. Liela Latte kafija ar pilnpienu satur 265 kalorijas. Kapučīno - 153 kalorijas. Bet šokolāde ar uzkultu saldo krējumu ieņem pirmo vietu ar 448 kalorijām. Ne jau tikai kalorijas ir iemesls, kāpēc uzņemam lieko svaru. Kofeīna pārmērs piespiež organismu krāt taukus. Sasildieties labāk ar zāļu, augļu vai zaļo tēju - tajās nav nedz kaloriju, nedz kofeīna. Ziemas vakarus un nedēļas nogales gribas pavadīt, sačokurojoties krēslā, apģērbtai brīvās biksēs un maisveidīgā svīterī, bet tā jūs nepamanīsiet, ka uzņemat svaru.

Sestais. Turpiniet nēsāt pieguļošo apģērbu, un tas ātri liks manīt, ja jums parādīsies lieki kilogrami.  Kā apgalvo krāsu terapijas speciālisti, oranža krāsa paceļ garastāvokli un piešķir mums enerģiju. Par laimi, oranžas krāsas produktu vairākums ir mazkaloriju. Atcerieties apelsīnus, mandarīnus, burkānus, rāceņus, ceptas pupas, bulgāru piparus, mango, aprikozes.  

Septītais. Ēdiet piparoto. Dodot priekšroku asai barībai, tādiem kā Meksikas un Indijas virtuves ēdieniem, jūs sasildāties un vienlaikus sadedzināt taukus. Pētījumi rāda, ka čili pipari par 50% paaugstina sirds ritmu un vielmaiņu trīs stundu laikā pēc ēšanas. Turklāt tādu ēdienu daudz neapēdīsiet, bet no liekām kalorijām izbēgsiet.  

Astotais. Neatlieciet seksu uz brīvdienām. Kaislīgi apskāvieni atsvabina laimes hormonus endorfīnus, bet, jo mēs esam laimīgāki, jo mazāk mums ir cēloņu meklēt mierinājumu ēdienā. Bez tam, ja jūs abi esat aktīvi, tad 20 minūšu seksa sadedzinās 140 kalorijas.  

Devītais. Vairāk guliet. Izmantojiet papildus tumšās stundas, lai vairāk gulētu. Zinātnieki runā, ka hroniska neizgulēšanās noved pie svara palielināšanās, bet palielinot miega laiku, var nomest liekus kilogramus. Miega trūkums paaugstina hormonu līmeni, kas iespaido apetīti, un mēs varam nepieņemties pieņemties svarā. Bez tam, jo vairāk mēs guļam, jo mazāk laika pavadām pie galda.  

Un desmitais. Turpiniet, dzert ūdeni, ne mazāk kā vasarā : pa 1-1,5 litram dienā. Izmantojiet ziemas vakarus kulināriju eksperimentiem ar veselīgām sastāvdaļām. Produktu griešana un skraidīšana pa virtuvi barības gatavošanas procesā palīdz sadedzināt apmēram 120 kalorijas pusstundā. Brīvdienās - kad vien sniegs atļauj, dodies dabā - uz slēpēm, slidām, ar bērniem un ragaviņām, protams - arī uz baseinu, sporta zāli, deju zāli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!