Foto: DELFI

Esmu mamma 10 gadīgai meitai, kurai ir problēmas ar lieko apmatojumu.
Meitas kājas ir melnām biezām spalvām visā garumā (viena kāja pēc traumas - mežģījums, 4 ned. ģipsī, ir pat ar izteikti garām spalvām. Virslūpa ar reāli melnām ūsiņām. Arī pārējais ķermenis ir ar melnu apmatojumu. Ko darīt, pie kā vērsties?

Skolā bērni ir nežēlīgi un apsmej, izsaka nejaukus komentārus utt. Bail, ka meita šī iemesla dēļ var atteikties apmeklēt skolu. Reizēm, kad jūtas ļoti aizskarta - raud, noniecina sevi, jautā man, kādēļ viņa ir savādāka. Lūdzu, iesakiet pie kā vērsties?


Atbild Largija Eriņa, kosmētiķe, "Ārstnieciskās kosmētikas kabinets Derma", SIA

Labdien! Liekais apmatojums jeb "Hirsutisms" daudzām meitenēm ir iedzimta un pārmantota lieta.
Pret lieko apmatojumu var cīnīties dažādi:
- sejai iesaku veikt elektroepilāciju (katrs mats tiek iznīcināts ar galvaniskās strāvas speciālu elektropincetes palīdzību). Jānāk 2 - 3x mēnesī ik pēc 10 - 14 dienām, pēc 3 mēnešiem būs jānāk retāk - 2x mēnesī, pēc 6 mēnešiem - 1x trijās nedēļās, tad 1x mēnesī. Viss ir atkarībā no mata augšanas fāzes. Cena 15 lati par reizi. Vēl jāiegādājas serums, kas nomierina ādu pēc epilācijas.
Kad mati ir nedaudz atauguši vai arī ir tik tikko redzami virs ādas, uz epilāciju jānāk atkārtoti. Gada laikā var likvidēt līdz 80% liekā apmatojuma.

- uz ķermeņa (kājas, rokas, bikini zona, paduses) lieko apmatojumu var likvidēt ar vaska palīdzību. Efekts ir estētisks, taču apmatojums ataug un pēc mēneša jānāk atkal. Cena atkarībā no darba apjoma, sākot no 6 - 15 Ls.

- lāzerepilācija (der tikai ļoti melnam apmatojumam uz sejas vai ķermeņa).
Procedūra dārga: 25 - 35 lati par vienu reizi (1 cm2 laukuma), tādēļ iesaku veikt sejai elektrolīzes epilāciju.

Zvaniet, jautājiet kosmētiķi Largiju Eriņu pa tālruni 29519100.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!