Foto: Shutterstock
Kad esi iztērējusi pēdējās enerģijas rezerves cīņā ar rudens slinkumu, tomēr tas tik un tā ņēmis virsroku – atslābsti. Nav jau nemaz tik ļauni! Reizi pa reizei ir tik patīkami atteikt visus plānus, izslēgt mobilo telefonu un ierušināties mīkstā dīvānā. Jā, kāpēc gan ne?

Kā jau visiem, arī bodibildinga čempionei un trenerei Anitai Pužulei dažkārt uznākt slinkums, un arī viņa iesaka tam šad un tad ļauties!

"Mana "recepte" ir nepārvarēt, bet atļaut sev apzinātu nekā nedarīšanu. Vislabāk, aizbraucot uz kādu klusu, mierīgu pludmali ar grāmatu, kuru nekād nav laika pat atšķirt. Izbaudu to brīdi, jo zinu, ka nepārtraukts skrējiens izdedzina gan fiziski, gan emocionāli.Sasmeļos klusumu, mieru un pēc brīža, stundām vai dienām, cik vien organisms prasa, jūtu tik daudz jaunas enerģijas, ka atkal var kalnus gāzt," teic Anita.

Bet turpinājumā piedāvājam "Elite Daily" sevis mierinošos iemeslus, lai pārliecinātu pati sevi – tas, ka šajā nogalē paņēmi pauzīti no dzīves, ir labākais lēmums, ko varēji pieņemt.

Par soli tuvāk vēdera presei nekā tavi draugi

Ceram, ka vismaz lasot šo iemeslu, kāpēc slinkošana bija šīs nedēļas nogales labākais lēmums, pastūmi malā pustukšo konfekšu kasti!

Iedomājies, tu nebiji bāriņā piektdien un neaizgāji uz kopīgo izēšanos ar draugiem sestdienas vakarā, kas izceļ galveno – tu neuzņēmi lērumu kalorijas, kuras vēlāk varētu gulties tavos mīlas rokturīšos un vēderiņā. Kas noved pie secinājuma – esi par soli tuvāk perfektai vēderpresei nekā tavi draugi.

Un, protams, neaizmirsīsim, ka tā vietā, lai gulētu līdz pusdienlaikam un pusi dienas nostaigātu halātā, jūtoties kā no citas planētas, tu jau deviņos (nu, labi – varbūt 10) juties fantastiski un varēji nodoties dienas plāniem, kas laikam visideālākajā variantā nozīmē – garāka diena slinkošanai.

Idejas, no kurām nākamajā dienā nav jākaunas

Cik gan reižu ballītes karstumā tev nav prātā ienākusi ģeniāla ideja? Šķiet, simtiem... Un reāli cik no tām tika pierakstītas un labākajā gadījumā no rīta atzītas par derīgām? Ja jābūt pavisam godīgām, tad diemžēl būs jāsaka, ka bieži vien, ja ne desmit reizes no desmit, alkohols un ģeniālas idejas nelīmējas kopā.

Nekādu pandu, seja kā no žurnālu vākiem

No rīta tu nepiecēlies ar "pandas acīm" jeb nespēkā nenotīrīto skropstu tušu, kas tagad izsmērējusies līdz pusvaigiem, un tev vēl atlika spēks uzlikt kādu masku. Tā vietā, lai ar sāpošo galvu skatītos glamūrīgo dāmu bildes "Instagram", tu esi tā smalkā dāma, kura ar perfektu ādu, it kā nevīžīgi copē sasietiem matiem vannā bauda svaigi spiestu sulu (vai būsim reālas – vīna glāzi). Tev ir tik daudz laiks, lai parūpētos par sevi. Vai tas nav fantastiski?

Pēc piektdienas nesekoja pirmdiena

Tā kā brīvdienas nepavadīji līksmojot, esi atpūtusies un savedusi kārtībā savu domu pasauli. Izrādās, pēc piektdienas neseko pirmdiena!

Tāpat tu būsi gatava jaunajai nedēļai, ierodoties laicīgi darbā, un nebūs jādzīvo ballīšu maratona atblāzmā vēl visu nedēļas sākumu. Sīkums, bet patīkami, vai ne?

Laiks lietām, kas patiesi aizrauj

Kad esi savā draugu kompānijā, skaidrs, ka par plāniem vienoties ir diezgan grūti, jo katram ir savs viedoklis. Tā vietā, lai nebūtu jāplēšas, tu parasti centies pielāgoties. Tomēr gadu laikā šī pielāgošanās nedaudz pazaudējusi tavu "es", jo alus bāri piektdienās un suši sestdienās neatspoguļo tavas patiesās vēlmes. Tieši tāpēc neliels laiks sev atļaus paveikt visu, ko vēlies, vai arī nepaveikt neko.

Lieks grasis pie dvēseles

Vai tev kādreiz pietika drosme ielūkoties bankas kontā pēc aizraujošas un trakulīgas nedēļas nogales? Tagad par to nav jāraizējas!

Zini, daudz izdevīgāk tomēr ir nopirkt iemīļoto šokolādes kasti, kādu sejas masku un no sirds paslinkot, nekā skaitīt, cik gan daudz iztērēji par dzērieniem, taksi un vēl domājot, cik daudz nāksies iztērēt par jauno telefonu, jo iepriekšējam pagājušajā vakarā pieauga kājas un viņš aizbēga.

Lai laiska brīvdiena!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!