Foto: Shutterstock
Vairums veselīga dzīvesveida paradumu ir visai loģiski – lielākai enerģijai guli vairāk, slaidākam augumam ēd mazāk, dehidratācijas novēršanai dzer vairāk. Tomēr atsevišķi veselīga dzīvesveida ieteikumi var izklausīties visai pretenciozi. Tos apkopojis arī "Huffington Post".

Saldākam miegam dzer kafiju

Foto: Shutterstock

Japānā veikts pētījums liecina, ka labākam miegam ieteicams pirms došanās pie miera izdzert kafijas tasi, uzņemot 200 miligramu kofeīna. Tiesa, gulēt jādodas uzreiz un jāatpūšas vien 20 minūtes – tad pēcpusdienas snauda sniegs vislabāko rezultātu – jutīsimies mundri un enerģijas pilni, mainoties organisma hormonālajam līmenim un pieaugot enerģijas daudzumam.

Veseliem zobiem – mazāk tīrīšanas

Foto: Shutterstock

Netīri zobus uzreiz pēc maltītes ieturēšanas, īpaši, ja esi ēdusi vai dzērusi ko skābu! Citrusaugļi, tomāti un kola var radīt tā dēvēto "mitro zobakmeni", un, ja tīrīsim zobus uzreiz, to nevis notīrīsim, bet gan radīsim labvēlīgāku vidi skābēm un emaljas erozijai. Eksperti iesaka zobus tīrīt pēc stundas, kad uzturā lietoti skābie produkti.

Lai valkātu mazāku izmēru, sver vairāk

Foto: Shutterstock

Zināms, ka muskuļi ir smagāki par taukiem (salīdzinājumam – viens un tas pats daudzums muskuļu aizņem vietu, kas ir tikpat liela kā divi apelsīni, savukārt tauki izmēru ziņā pielīdzināmi trīs melonēm). 

Tāpēc, lai iegūtu slaidāku augumu, palielini muskuļu masu, kas, kā zināms, uzlabos arī vielmaiņas ātrumu un attiecīgi dedzinās vairāk kaloriju, organismam esot miera stāvoklī.

Nedzer enerģijas dzērienus, esot nogurusi

Foto: Shutterstock

Enerģijas dzērienos ir piecreiz vairāk kofeīna nekā kafijā, tomēr tie rada nevis mundrumu, bet gan nervozitāti, sirdsklauves un spiediena svārstības, kā arī vēl lielāku miegainības vilni, paejot vien pāris stundām. Turklāt - tu, visticamāk, nevarēsi iemigt.

Dzer ūdeni, ja ķermenis šķiet "uzpūsts"

Foto: Shutterstock

Organismā krājoties liekajam šķidrumam, rodas pūšanās sajūta. Lai to mazinātu un atbrīvotos no liekā ūdens, dzer vairāk! Tas izskalos arī toksīnus, kā arī papildus šķidrums ir īpaši svarīgs tad, ja ēd daudz šķiedrvielu!

Lai atvēsinātos, dzer karstu

Foto: Shutterstock

Silta tēja mūs atvēsina krietni efektīvāk nekā auksta ūdens malks, jo ķermenis, reaģējot uz temperatūras svārstībām, pastiprināti svīst, tā radot vēl lielāku karstuma sajūtu. Savukārt siltas tējas tase, kas būs aptuveni vienā temperatūrā ar organisma temperatūru, sniegs vajadzīgo veldzi.

Asākam prātam raksti ar roku

Foto: Shutterstock

Pētījumos pierādīts, ka, rakstot ar roku, ne tikai trenējam prāta asumu, bet arī labāk atceramies veiktās piezīmes. "Apstrādājot" informāciju ar roku, tā saglabājas atmiņā, kā arī ir vieglāk iegaumējama jau pēc pirmās piezīmju izlasīšanas reizes.

Harmoniskākām attiecībām - mazāk kopā pavadītā laika

Foto: Shutterstock

Nemitīgi esot ar partneri, nedodam iespēju attīrīties mūsu prātam. Rezultātā šaubas, pārdomas, problēmsituācijas un konflikti, kuros esam iesaistīti, tiek uzgrūsti partnerim, reizē nekādi neatvieglojot to risināšanu.

Lai jūsu attiecības būtu harmoniskākas, veltiet laiku sev, kā rezultātā domas būs skaidrākas, ilgas vienam pēc otra spēcīgākas un kopā pavadītais laiks – patīkamāks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!