Foto: gratisography
Tas, ka tev nemitīgi gribas ēst, nebūt nenozīmē, ka tev nepieciešams uzņemt papildu enerģiju ar pārtiku. Izsalkums var būt mānīgs, un to ne vienmēr izraisa tas, ka pēdējā ēdienreize bijusi pirms krietna laiciņa. Lai izvairītos no liekā svara problēmām un nekaitētu savai veselībai, ir svarīgi atpazīt mānīgo izsalkumu un cīnīties ar tā cēloni, nevis nepārtraukti ēst.

"Men's Health" norāda, ka ir trīs galvenie iemesli, kāpēc cilvēks jūtas izsalcis pat tad, kad ir paēdis.

Ūdens trūkums organismā

Tu patiešām esi izsalkusi vai arī vienkārši nepieciešams padzerties? Nereti izsalkuma sajūtu rada ūdens trūkums organismā. Ja šādā brīdī ēdīsi, sāta sajūtu tāpat negūsi. Cilvēki bieži uzskata, ka lieliski atšķir izsalkumu no slāpēm, lai arī tā nebūt nav. Ja esi nesen ēdusi, bet atkal jūties izsalkusi, izdzer glāzi ūdens un pavēro, kā mainās tava pašsajūta pēc dažām minūtēm.

Tev trūkst olbaltumvielu

Olbaltumvielām bagāts uzturs tagad ir kļuvis par tādu kā modes tendenci. Tas nebūt nav bez iemesla. Ja cilvēks vienas maltītes laikā uzņem ļoti daudz ogļhidrātu, notiek cukura līmeņa svārstības, kas pēc laika var radīt izsalkuma sajūtu. Olbaltumvielas tiek pārstrādātas lēnāk, un to uzņemšana neliek cukura līmenim strauji mainīties, ļaujot ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Tu piedzīvo stresu

Ļoti iespējams, ziņa, ka stress var palielināt apetīti, tev nav nekāds jaunums. Ēšana stresa laikā ir patiešām nopietna problēma. Ja tu esi satraukta un norūpējusies, ķermenis izdala hormonu - kortizolu. Tas palielina vēlmi pēc cukurotiem un taukainiem ēdieniem, kas tā arī nespēj remdēt tavu izsalkumu. Šādos gadījumos tavu labsajūtu var uzlabot stresa mazināšana, nevis pārmērīga ēšana.

Lai arī var šķist, ka stresu uzveikt ir teju neiespējami, tā nebūt nav. Pastāv dažādi veidi, kā mazināt satraukumu un nervozitāti dienas laikā. Palīdzēt var gan dažādi elpošanas vingrinājumi, došanās pastaigā un mūzikas klausīšanās. Atslābināties palīdzēt var arī tik vienkārša lieta kā apskāviens. Vairāk par to lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!