Foto: Shutterstock

Pirmdienu bieži vien iesākam ne visai labā noskaņojumā, jo vienmēr šķiet, ka brīvdienas ir par īsu. Tomēr, sparīgam nedēļas sākuma var sagatavoties labāk, ja svētdienā ieplāno aktivitātes, kas sekmēs darbus jaunajā nedēļā, vēsta portāls thegrindstone.com.

Atvēli laiku sev

Darba dienās esam tik aizņemti, ka parasti atpūtai ar ģimeni un draugiem atvēlam nedēļas nogales. Tomēr jaunu darba nedēļu vajadzētu sākt enerģiskam un ar labu noskaņojumu, tāpēc svētdienā vajadzētu ieplānot laiku sev. Tā kā jau ir vasara, tad relaksējoša noteikti būs pastaiga pie dabas vienatnē, vakara pelde, karsta tēja novakarā vai varbūt laba grāmata. Katram ir savas iemīļotākās nodarbes, kas sniedz mieru un baudījumu, tad nu tām arī vajadzētu atvēlēt laiku.

Veic organisma attīrīšanu

Atslodzes dienas rekomendē veikt vienu vai divas dienas nedēļā. Tas atkarīgs no tā, vai atslodzes dienā pārtiksiet tikai no ūdens vai tā būs balstīta uz mazkaloriju pārtiku. Svētdiena ir šķietami vispateicīgākā diena, kad veikt organisma attīrīšanu no toksīniem, ja vien tajā dienā nav kas ieplānots. Tas var kļūt par jaunu ieradumu katru nedēļu un redzēsiet – organisms pateiks jums paldies! Vairāk par atslodzes dienām lasi šeit.

Saplāno nākamās nedēļas sporta aktivitātes un ēdienkarti

Jau saplānotas fiziskās aktivitātes dos mazāku izvēles brīvību, ja nu tomēr gribēsies paslinkot. Vasaras laikā sportot mudina arī patīkamie laika apstākļi aiz loga. Lai saņemties būtu vieglāk un sports sniegtu lielu prieku, vari pievienoties kādā no publiskajiem treniņiem svaigā gaisā. Vairāk lasi šeit.

Būtu ļoti ieteicams arī nepaslinkot svētdienā un saplānot arī ēdienkarti nākamajai nedēļai. Tas palīdzēs atturēties no neveselīgām maltītēm.

Pirmdienu ieplānojiet sākt ar darbiem, kas jums ļoti patīk

Nedēļa būtu jāiesāk ar enerģisku un priecīgu garastāvokli, tāpēc pirmdienu darbā ieplānojiet sākt ar kādu projektu vai uzdevumu, kas jums patīk un sagādā prieku. Nepatīkama darba veikšana nomāks garastāvokli.

Sakārto savu epastu

Jauna nedēļa – jauni darbi. Lai darbā jutos labāk un viss noritētu raiti, ieteicams būtu arī sakārtot savu epastu no pagājušās nedēļas vēstulēm. Redzot veco ziņu kaudzi savā epastā, var rasties nomācoša sajūta, savukārt to atbrīvojot – būs vieglums un prieks sākt darīt no jauna.

Dodies gulēt laicīgi

Būtu diez gan neveiksmīgs pirmdienas rīts, ja gadītos aizgulēties, tāpēc vislabākais būtu doties agri gulēt. Miegā ķermenis arī būs labi atpūties un uzkrās spēkus. Par to, kā nodrošināt sev saldāku miegu, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!