Foto: AP/Scanpix

Jautājums: Ko man darīt, lai ātrāk augtu krūtis? Man ir 13 gadu, esmu 156 cm gara. Iesakiet ko vajadzētu ēst, kā vingrot utt., lai krūšu izmēri augtu.

Atbild Welslim centra ķermeņa estētikas speciāliste Linda Bāliņa un uztura speciāliste Guna Rijkure

Atbilde: Krūtis aug un attīstās paralēli cilvēka augšanai un attīstībai. Ta kā tev ir 13 gadi, tad tieši šajā pusaudžu vecumā, krūšu attīstība ir visstraujākā. Tā norisinās līdz pat 21 gadu vecumam. Šobrīd tev nekādi īpaši pasākumi krūšu paātrinātai augšanai nav vajadzīgi un tos šādā vecumā arī neiesaka pielietot. Dzīvo aktīvu dzīvesveidu un ēd veselīgu uzturu!

Savukārt pēc 18 gadu vecuma vari apmeklēt ķermeņa estētikas speciālistu, kurš novērtējot tavas auguma proporcijas un krūšu lielumu, ieteiks pareizākos krūšu kopšanas veidus, lai sasniegtu vēlamo rezultātu - krūšu muskulatūras vingrinājumus, krūšu kopšanas kosmētiskos līdzekļus un kopšanas procedūras.

Iekļaujot ēdienkartē kādu noteiktu produkti brīnumi nenotiks un krūtis pēkšņi nesāks augt ātrāk. Austrumu medicīna gan iesaka lietot dažādu augu sausos maisījumus, kuru sastāvā atrodams fenhelis, ķīniešu gings u.c. zālītes, lai uzlabotu sievietes krūšu formu un izmēru, bet šādu metodi būtu ieteicams izvēlēties jau pieaugušai sievietei, jo tiek izmainīts hormonālais līdzsvars. Tavs ķermenis aug un veidojas, nesatraucies, ka šobrīd tavas krūtis ir mazas. Nekas nenotiek vienā dienā.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!