Foto: Shutterstock
Mūsu ķermenis par mums stāsta krietni vairāk, nekā spējam nojaust. Protams, tas var informēt apkārtējos par mūsu dzīvesveidu un kaut kādā mērā arī ikdienu un socioekonomisko statusu, taču tāpat ķermenis ļoti daudz atklāj arī par sievietes veselības stāvokli, intelektu un pat fiziskajām un garīgajām īpašībām, vēstī "Woman's Day", piedāvājot arī interesantāko faktu apkopojumu.

Krūtis

Foto: Shutterstock

Kad izdzirdi kādu raksturojam pretim nākošo sievieti ar kuplajām krūtīm kā patiesi apdāvinātu, iespējams, aizdomājies, vai runāts tiek par viņas sievišķajiem apaļumiem vai prāta asumu. Kā izrādās, patiesi ir abi apgalvojumi. Čikāgas Universitātes pētnieki atklājuši, ka sievietēm, kuru krūtis ir lielākas, arī IQ līmenis ir vidēji par 10 punktiem augstāks. Tas tiek skaidrots ar dabiskās izlases principu, kā arī ar hormonu līmeni sievietes organismā.

Viduklis

Foto: Shutterstock

Ja tavs viduklis ir slaids, pastāv iespēja, ka tavs mūžs būs ilgāks nekā vidusmēra sievietei. Tā iemesls ir palielināta vidukļa apkārtmēra korelācija ar paaugstinātu mirstības risku, ko savukārt rada liekie tauki, kas pozicionējas vēdera dobuma rajonā un tāpēc ir veselībai un dzīvībai visbīstamākie.

Naba

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nabas novietojums ietekmē mūsu ķermeņa līdzsvara centru, tāpēc cilvēki, kam tā atrodas augstāk, būs labāki skrējēji, savukārt cilvēki, kam naba atrodas zemāk, ir ātrāki peldētāji.

Gurni

Foto: Shutterstock

Ja var ticēt Līdsas Universitātes pētniekiem, tad sievietes gurnu platums ietekmē viņas seksuālo uzvedību. Pētījumos atklāts, ka platāku gurnu īpašnieces biežāk ļaujas vienas nakts sakariem un seksuāliem eksperimentiem, kamēr sievietes ar šauriem gurniem priekšroku dod nopietnām un stabilām attiecībām.

Savukārt, sievietei kļūstot vecākai, gurnu platums var būt arī indikators vecuma aizmāršībai. Ja sievietes gurni ir plati un uz tiem krājas liekie tauki, organismā var izstrādāties viela, kas kaitē atmiņai, tā attiecīgi apgrūtinot informācijas atminēšanās procesu, apgalvo mediķi.

Augšstilbi

Foto: Shutterstock

Jo spēcīgāk attīstīta augšstilbu muskulatūra, jo zemāks ir sirds slimību un Otrā tipa diabēta attīstīšanās risks, liecina pētījums, kas publicēts izdevumā "Medical Journal". Tā rezultāti pētniekiem ļāvuši secināt, ka jo lielāka ir ķermeņa muskuļu masa, jo ātrāk tas sadedzina kalorijas un attiecīgi regulē arī insulīna līmeni organismā.

Turklāt uz gurniem un augšstilbiem sievietēm bieži vien krājas tā dēvētās "nelabvēlīgās" tauku šūnas, kas ierosina sirds slimības, diabētu un citas veselības problēmas. Jo to būs mazāk, jo zemāks priekšlaicīgas nāves risks, apgalvo speciālisti.

Mati

Foto: Shutterstock

Ja esi rudmate, ļoti iespējams, tev ir krietni zemāks sāpju slieksnis nekā vairumam cilvēku. Pētījumos atklāts, ka tā pati gēnu novirze no normas, kas rada rudo matu pigmentu, ir atbildīga par sāpju rašanās procesu smadzenēs, tam esot krietni izteiktākam.

Savukārt blonda matu krāsa nebūt nav sinonīms vājākām prāta spējām. Gaišais matu tonis rodas no niecīgām izmaiņām gēnos, kas savukārt neko citu, kā vien mata pigmenta krāsu, neietekmē.

Acis

Foto: Shutterstock

Izpētīts, ka acu krāsa spēcīgi ietekmē cilvēka sportiskās spējas – tumšacaini cilvēki uzrāda labākus rezultātus sporta veidos, kur nepieciešama ātra reakcija, savukārt zilas, pelēkas un zaļas acu krāsas īpašnieki ir spēcīgi uz individuālu sniegumu orientētos sporta veidos, piemēram, golfā, boulingā u.c.

Zods

Foto: Shutterstock

Vācijas pētnieki atklājuši neparastu korelāciju starp sievietes žokļa līnijas izteiktumu un krāpšanu. Izrādās, jo spēcīgāks, izvirzītāks un asāks ir sievietes zods, jo lielāka iespējamība, ka viņa attiecībās nebūs uzticīga, apgalvo pētnieki, saistot šo tendenci ar paaugstinātu testosterona līmeni organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!