Foto: AP/Scanpix

Tetovējumi nebūt nav domāti visiem, tādēļ pirms to veikšanas noteikti iepriekš viss kārtīgi jāpārdomā. Tomēr, ja izlemts, ka šādu zīmējumu uz ķermeņa tomēr gribas, lūk, uzskatāmi parādīts, kurās vietās tas mazāk sāpēs.

Skaidrs, ka tetovēšana nav nesāpīga procedūra, bet skaistums prasa upurus. Tomēr dažas ķermeņa daļas ir mazāk jutīgas pret sāpēm. Zemāk redzamais attēls uzskatāmi parāda, kuras vietas uz cilvēka ķermeņa ir visjutīgākās un prasīs lielu drosmi un izturību, lai uz tām kaut ko uztetovētu, bet, kur tas nebūs tik sāpīgi. Dzeltenā krāsā ir mazāk jutīgās vietas, bet zilā -  pašas maigākās. 

To, ka grafiks atbilst patiesībai, apstiprina arī tetovēšanas salonā "Vecrīgas Tattoo studija". "Visjūtīgākās vietas tetovējumiem ir tās, kur āda ir visplānākā vai vistuvāk kauliem. Respektīvi, elkoņi, ceļi, pēdu un plaukstu virsdaļas, krūškurvis, ribas utt. Bet tas viss ir atkarīgs no paša cilvēka un viņa saucamā "sāpju sliekšņa". Protams, ir arī "ekstrēmas" vietas kā galva, plakstiņi, kakls, rīkle vai ģenitāliju apvidi, kuras nav no tām patīkamākajām vietām, kur tetovēties."

Protams, sāpju slieksnis un uztvere ļoti atšķiras, un tas, kas vienam ir elles mokas, citam nešķitīs nekas traks. "Pastāv ļoti daudzpretsāpju smēru, bet tās nav diez ko populāras Latvijā. Pirms tetovēšanās ir nepieciešams garīgi sagatavoties uz šo procedūru, jānomierinās un nedrīkst stresot. Garīgais stāvoklis var ļoti ietekmēt šo procesu," stāsta tetovēšanas salonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!