Foto: Publicitātes foto
Labdarības fonds "Rozā vilciens" šogad ir uzsācis kustību #pupkultūra, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības atbalstu rūpēm par krūtīm. Ikviena sieviete tiek aicināta regulāri pārbaudīt savas krūtis un to veselību, tāpat ir izteikts aicinājums palīdzēt sievietēm, kuras cieš no krūts vēža. Lai nodrošinātu nepieciešamās psihologa un fizioterapeita konsultācijas, ir izsākts arī ziedošanas maratons.

Plānots, ka ziedošanas maratons notiks līdz 19. maijam. Tā laikā iecerēts savākt 20 000 eiro, kas ļautu palīdzēt 200 sievietēm.

Fonda "Rozā vilciens" vadītāja Zinta Uskale, aicinot ziedot, uzsver: "Tā ir ļoti smaga cīņa gan fiziski, gan psiholoģiski. Arī pati esmu izgājusi cauri krūts vēža atklāšanas, ārstēšanas un rehabilitācijas procesam. Ir ļoti viegli salūzt. Savlaicīgs un profesionāls psiholoģiskais atbalsts bieži vien ir kritiski izšķirošs, turklāt jāapzinās, ka šī palīdzība ir nepieciešama ne tikai pašām sievietēm, bet arī viņu ģimenēm, draugiem, bērniem un tuviniekiem."

  • Interviju, kurā Zinta stāsta par savu pieredzi cīņā ar krūts vēzi, ir iespējams izlasīt šeit.


Viens no kustības #pupkultūra maratona galvenajiem mērķiem ir nodrošināt psihoterapeita vai psihologa palīdzību pēc diagnozes saņemšanas un ārstēšanās laikā, kā arī fizioterapeita pakalpojumus, tad, kad tie ir nepieciešami pēc operācijas.

Fonds jau līdz šim ir palīdzējis gandrīz 400 sievietēm, kas iedvesmo iesākto turpināt. Šobrīd #pupkultūra komanda kopā ar domubiedriem gatavojas pasākumam "TET Rīgas maratons", paralēli uzsākot arī ziedojumu vākšanas akciju, kurā atbalstītāji varēs saņemt kādu no kustības īpašajiem maratona aksesuāriem. Uzzināt vairāk, sekot līdzi ziedojumu vākšanai, kā arī sniegt atbalstu, ir iespējams šeit.

Labdarības fonds Rozā vilciens aicina ne tikai ziedot, bet arī atklāti runāt par krūts vēzi, tādējādi iedrošinot sievietes regulāri doties uz pārbaudēm, kā arī veicinot sabiedrībā izpratni par savlaicīgas psiholoģiskās un fiziskās palīdzības nozīmi saslimšanas gadījumā. Aicinājumam runāt atklāti par krūts vēzi atsaukušās jau vairākas sievietes, kas labprāt dalās ar savu pieredzi, iedvesmojot citus cīņai ar ļaundabīgo audzēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!