Foto: F64

Sabiedrisko mediju un organizācijas "Ziedot.lv" rīkotajā labdarības maratonā "Dod pieci!" onkoloģisko pacientu atbalstam līdz šodienas plkst.18 saziedoti 90 051 eiro, informēja maratona komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Otrdien "Dod Pieci" stikla studijā viesojās mūziķis Ralfs Eilands un Latvijas Radio bigbends, grupa "Carnival Youth", mūziķi Normunds Rutulis, Lauris Reiniks, Raimonds Tiguls un Laima Jansone, kā arī Andris Kivičs un "Knīpas un Knauķi". Atlikušajās vakara stundās studijā viesosies mūziķi Jānis Stībelis, Igo un "DaGamba", kā arī nakts viesi, kuru vārdi pagaidām tiek turēti noslēpumā.

Jau ziņots, ka labdarības maratons sākās 15. decembra vakarā un turpināsies līdz 21. decembra vakaram. "Dod Pieci" mērķis šogad ir atbalstīt vēža skartos cilvēkus, palīdzot savākt naudu psihosociālās rehabilitācijas nometnēm, kuras rīko biedrība "Dzīvības koks". Tā ietvaros Stacijas laukumā, Rīgā, pie tirdzniecības centra "Origo" darbojas Latvijas Radio 5 stikla studija, kurā sešas diennaktis dzīvo trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas.

Minimālais ziedojums par vienu dziesmu, ko var veikt "Dod Pieci" mājaslapā, ir pieci eiro, un tas nodrošinās vienu nodarbību vienam vēža slimniekam rehabilitācijas nometnē, taču ziedot var arī lielāku summu.

Labdarības maratona "Dod pieci!" norisei 24 stundas diennaktī var sekot Latvijas Radio 5 ēterā, tiešsaistē "dodpieci.lv" un "lsm.lv", kā arī LTV7 ēterā, kur ik vakaru skatāma stundu gara tiešraide no stikla studijas. Ziedojumus jebkurā paša izvēlētajā apmērā var veikt arī "Ziedot.lv" mājaslapā vai piezvanot uz labdarības tālruni 90067005 (maksa par zvanu 1,42 eiro). Līdz 21. decembra vakaram ziedot var arī Latvijas Radio 5 stikla studijā Stacijas laukumā.

Jau vēstīts, ka pirmajā labdarības maratonā "Dod Pieci" 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā pieciem tūkstošiem Latvijas sirmgalvju, savukārt pērn tik saziedoti 135 546 eiro, kas šogad sniedz asistenta atbalstu vairāk nekā 50 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!