Foto: F64

Sabiedrisko mediju un organizācijas "Ziedot.lv" rīkotajā labdarības maratonā "Dod pieci!" onkoloģisko pacientu atbalstam šogad saziedoti 190 910,45 eiro, vēsta portāls "lsm.lv"

Par dārgāko maratona dziesmu kļuva grupas "Marta Migla" izpildītā "Koris". Melodijas tīkotājs ziedoja 4111 eiro. Otrais lielākais ziedojums bijis 4000 eiro apmērā par grupas "U2" dziesmu "Song for Someone". 3000 eiro ziedoti par Zemfiras dziesmu, savukārt 2000 eiro par Dona izpildīto "Tepat".

Šogad tika saziedots par 55 363,74 eiro vairāk nekā pērn. Pirmajā labdarības maratonā "Dod Pieci" 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā pieciem tūkstošiem Latvijas sirmgalvju, savukārt pērn tik saziedoti 135 546 eiro, kas šogad sniedz asistenta atbalstu vairāk nekā 50 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Jau ziņots, ka labdarības maratons sākās 15. decembra vakarā, bet noslēdzās trešdienas, 21. decembra, vakarā. "Dod Pieci" mērķis šogad ir atbalstīt vēža skartos cilvēkus, palīdzot savākt naudu psihosociālās rehabilitācijas nometnēm, kuras rīko biedrība "Dzīvības koks". Tā ietvaros Stacijas laukumā, Rīgā, pie tirdzniecības centra "Origo" darbojās Latvijas Radio 5 stikla studija, kurā sešas diennaktis dzīvoja trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas.

Minimālais ziedojums par vienu dziesmu, ko varēja veikt "Dod Pieci" mājaslapā, bija pieci eiro, un tas nodrošinās vienu nodarbību vienam vēža slimniekam rehabilitācijas nometnē, taču ziedot varēja arī lielāku summu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!