Foto: PantherMedia/Scanpix
Saskaņā ar nesen veiktu pētījumu noskaidrots, ka svara zaudēšanā krietni efektīvāk ir ieturēt divas maltītes dienā, nevis sadalīt tajās uzņemto barības vielu daudzumu sešās nelielās ēdienreizēs, kā pieņemts uzskatīt līdz šim, vēstī "Daily Mail".

Tāpat pētījuma rezultātos minēts, ka cilvēki, kas ikdienā ieturēja sešas nelielas maltītes, svaru nevis zaudēja, bet gan uzņēma. Savukārt, pievēršoties divu ēdienreižu modelim, liekie kilogrami kritās.

Pētījumā piedalījās piecdesmit četri brīvprātīgie dalībnieki, kas atkarībā no diētas modeļa trīs mēnešu garumā ievēroja divas vai sešas ēdienreizes dienā, uzņemot vienādu kaloriju daudzumu, kā arī regulāri tikās ar sertificētiem dietologiem, lai noskaidrotu radušos jautājumus.

Tajā konstatēts, ka dalībnieki, kas ikdienā ieturēja kārtīgas brokastis un pusdienas, zaudēja 1,23 vienības sava ķermeņa masas indeksa, savukārt cilvēki, kas ēda sešas mazas maltītes, zaudēja vien 0,82 vienības. Jāpiebilst, ka veselīgs ķermeņa masas indekss ir aptuveni 18,5 lūdz 24,9 punkti, savukārt pētījuma dalībnieku vidējas ķermeņa masas indekss bija 32,6 punkti, liecinot par ievērojamu aptaukošanos.

Pētījuma vadītāji, komentējot tā rezultātus, gan uzsvēruši, ka, neraugoties uz eksperimenta rezultātiem, būtiskākais svara zaudēšanas faktors ir noteikta kaloriju daudzuma ievērošana, tādēļ maltīšu biežumam svara zaudēšanā nav noteicošā loma. Šai sakarā ieteicams ir arī sen zināmais ēdienreižu modelis – kārtīgas brokastis, sātīgas pusdienas un vieglas vakariņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!