Droši vien, tev ir labi pazīstama tāda situācija - tikko kā no galda piecēlusies, labi paēdusi, bet pēc īsa brīža jau atkal “kaut ko” gribas uzkost? Rezultātā kilogrami nāk klāt, bet sāta sajūtas kā nav, tā nav!
Vai arī savādāk - tu centies pieņemties svarā, ēd augstvērtīgus produktus, bet svars nepieaug. Kāpēc tik dažādās situācijās iznākums ir būtībā vienāds – nav iespējams sasniegt gaidīto rezultātu?

Uzmanību – piesārņojums!

Atbilde, diemžēl, ir viena - tavs organisms ir piesārņots un vairs nespēj pareizi funkcionēt! Mūsu apkārtējā vide ir piesārņota ar dažādām toksiskām vielām - pesticīdiem, minerālmēslojumiem un daudziem citiem ķīmijas produktiem. Tas viss ķermenī nonāk ar gaisu, ko ieelpo, ar ūdeni, ko dzer...

Bez tam, dzīvības procesu īstenošanas laikā cilvēka organismā (tavā organismā!) izdalās vielmaiņas blakusprodukti, kurus nepieciešams savlaicīgi izvadīt no ķermeņa, lai nenodarītu sev pāri. Toksīni no organisma tiek izvadīti caur plaušām, ādu, nierēm un resno zarnu.

Diemžēl, pieradums lietot nepareizu uzturu, slimības un daži citi faktori var stipri palēnināt toksisko vielu izvadīšanu no organisma, kā rezultātā tās uzkrājas organismā. Resnajai zarnai organisma attīrīšanas sistēmā ir nenoliedzami galvenā loma. Bez tam, tieši resnajā zarnā notiek šķidrumu, elektrolītu un dažu, dzīvībai īpaši svarīgu, vitamīnu uzsūkšanās.

Kādēļ vajadzīga organisma “ģenerāltīrīšana”?

Piesārņota resnā zarna stipri samazina savas spējas izvadīt sārņus. Tādu stāvokli sauc par disbiozi un, ja tu savlaicīgi neizpildīsi attiecīgas rīcības, var sākties gremošanas traucējumi un arī citas problēmas.

Izdalošās funkcijas traucējumi un disbioze var izraisīt sekojošus simptomus:

  • noguruma sajūta;
  • pārmērīga gāzes veidošanās;
  • vispārēja vājuma sajūta;
  • svara regulēšanas problēmas;
  • galvassāpes un nervozitāte.

Kad tu pēdējo reizi tīrīji savā tualetē podu? Pagājušas tikai pāris dienas, bet uz virsmas jau nosēdušies kaut kādi netīrumi? Un kad tu pēdējo reizi tīrīji savu organismu no iekšpuses? Galu galā, podu un caurules var nomainīt, ja tie kļuvuši nelietojami, bet tavs brīnišķīgais ķermenis tev ir iedots vienu reizi un uz visu mūžu...

Centies nepieļaut sava organisma “aizaugšanu” ar netīrumiem - un pateicībā par rūpēm tavs ķermenis ne tikai labāk funkcionēs, bet arī kalpos tev daudz ilgāk! Kādus attīrīšanās paņēmienus izvēlēties - tas ir pilnīgi tavā rīcībā.

Var ievērot gavēņus - jo mūsu senči jau nebija muļķi! Var iztaisīt klizmu... Bet iegaumē, ka tavā organismā viss virzās no augšas uz leju - dabīgā gaitā, savukārt ar klizmu tu sākumā iepumpē ūdeni no lejas uz augšu ... Brrrr ... Nezinu, kā tavs organisms, bet tu pati no tādas vardarbības sajūsmā nebūsi!

Augu preparāti – vislabākie organisma attīrīšanai

Tomēr vislabāk organisma attīrīšanai izvēlēties speciālos, no augiem ražotos preparātus, kas palīdzēs attīrīt organismu dabiskā veidā, gandrīz nemanāmi un, protams, nenodarot sev pāri.

Cik bieži ir jāveic organisma attīrīšana? Ideāli - ja četras reizes gadā, ik sezonu, bet būs jau labi, ja to izdarīsi vismaz reizi vai divas gadā. Attīroties, tu jutīsi ka spēka kļūst arvien vairāk, noregulējas miegs, mājinieki vairs nekrīt uz nerviem... Un galvenais - tavas svara problēmas arī atrisinās, kā par brīnumu!

Šis ir reklāmraksts.

Ja, lasot šo rakstu, tev radušies kādi jautājumi - lūdzu, raksti shienoka@hotmail.com, vai zvani (+371) 9232527 svara un veselības kontroles konsultantei Lolitai Šijenokai.

Katra tava ķermeņa problēma ir individuāla, un tāpēc arī risinājumam jābūt individuālam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!