Ir ļoti viegli pazust ikdienas pienākumos, taču tikai retu reizi mēs atskārstam, ka visa ir par daudz un ir nepieciešama kārtīga atpūta. Un ne divas dienas, bet patiešām lielāka atslēgšanās no ikdienas raizēm. Iedvesmojoties no "The Everygirl", izcēlām pazīmes, kas liecina – ir pienācis laiks nobremzēt dzīvi un nedaudz atpūsties.

Tu nepārtraukti slimo un nespēj tik atpakaļ "uz strīpas"

Lai arī ir iespējams apzināti uzņemt vajadzīgo vitamīnu devu un profilaktiski piedomāt pie tā, lai izspruktu no kāda apkārt klejojoša vīrusa, būt simtprocentīgi pārliecinātam, ka kāds bacilis tevi neapciemos, nav iespējams.

Jo īpaši tad, ja esi saslimusi pašā darbīgākajā nedēļā, kurā patiešām slimot nevarēji, skaidrs ir viens – ķermenis signalizē, ka tev visa kā ir par daudz. Šādās situācijās darba apjoms, kāds cits satraucošs notikums vai vienkāršs ikdienišķs stress noteikti par sevi ir licis manīt un tavs ķermenis liek tev manīt – ir nepieciešams nobremzēt.

Protams, noķert kādu vīrusu vai saaukstēties – tas nav nekas neparasts un traģisks, jo tā mēdz notikt. Tomēr viss atkarīgs arī no apstākļiem. Ir vērts ņemt vērā to, ko ķermenis tev cenšas pavēstīt, mazlietiņ palēninot savu dzīves ritmu un ļaujot atgūt spēkus.

Tāpat noteikti vērā ņemams ir atlabšanas process. Problēmas rodas tad, kad šis slimošanas periods ir manāmi ievilcies un tikšana vaļā pat no šķietami visvienkāršākajiem saaukstēšanās simptomiem ir neiespējama. Tāpat – ja it kā izveseļojies, bet jau pēc kāda laika atkal viss sākas no sākuma. Padomā par savu slodzi, dzīves ritmu un veselību – nenodzen sevi līdz pēdējam.

Tu esi pārāk nervozi ieciklējusies pagātnē, lai domātu par tagadni

Foto: Shutterstock

Tu centies aizvadīt parastu dienu, bet nespēj pārdzīvot vakar pieļauto kļūdu darbā vai to, ka jau divas nedēļas nav atlicis brīvāks mirklis, lai dotos uz sporta zāli. Tavs prāts ir iegriezies nemitīgā riņķa dancī, neatstājot mierā tevi ne mirkli, bet visu laiku atgādinot par to, kas ir nogājis greizi. Tu nespēj to pārdzīvot un padomāt par to, ko vajadzētu darīt tagad.

Šādas izjūtas parasti saistāmas ar strauju dzīves ritumu, kurā neatliek mirkļa pārdzīvot vai labot notikušo. Straujais dzīves ritms tevi ved tikai uz priekšu, bet neļauj sagremot notikušo.

Lai tiktu galā ar nevēlamo stresu un beidzot sakārtotu savas domas, būtu nepieciešams pāris dienas atpūsties, lai sakārtotu lietas, kuras tevi dara nervozu. Paņemot šādu pauzīti, tu varēsi atvilkt elpu no apkārtējām lietām, kas tevi dara nervozu, un arī no sevis pašas!

Tu dari sev pāri

Foto: Shutterstock

Paturpinot tematu par straujo dzīves ritumu, nereti lietas pavisam nemanāmi sakārtojušās tā, ka tev nav laika pagūt neko. Darbi, pienākumi un viss pārējais tavu ikdienu aizpildījis tā, ka pat nepagūsti normāli apsēsties un papusdienot.

Lai arī noteikti visas šīs lietas, kas paņem tik ļoti daudz laika, ir svarīgas, par visu svarīgāka ir tava veselība. Ja tu par sevi neparūpēsies, tavs ķermenis sāks streikot, visu pavēršot pavisam nevēlamā gultnē un radot vēl vairāk raižu. Vai tas ir tas, ko vēlies?

Centies savu ikdienu plānot gudri, padarot gan visu svarīgo, gan ieplānojot laiku, lai atvilktu elpu. Tas nebūt nenozīmē, ka svarīgi ieplānot vien maltītes, bet būtiski padomāt arī par kādu hobiju vai citu veidu, kā kaut uz nelielu mirkli atslēgties no visas pasaules.

Ja es jau sevi novedusi tik tālu, ka tev neatliek mirklis nekam, tad absolūta atpūta ir tieši tas, kas tev visvairāk nepieciešams – bez nekāda stresa, pienākumiem un raizēm. Palutini sevi, lai uzlādētu savas baterijas!

Tu esi tik saspringta un nogurusi, ka nevari pat pagulēt


Vai ir kas labāks par miegu, kas spēj atgriezt spēkus un likt justies labāk? Droši vien, ka nē. Tāpēc jo īpaši traģiski tas var būt situācijās, kad esi atvēlējusi laiku saldajam miegam, bet nespēj aizmigt. Tu vienkārši guli un apceri visas darbus, ko neesi paveikusi, un visas domas, kas nomāc tavu prātu. Arī tad, kad aizver acis, tu redzi tikai nepadarīto, kas tev liek atkal un atkal satraukties par visu.

Arī šī ir viena no pazīmēm, kas nešaubīgi liecina, ka tava dzīve ir pārāk noslogota un pārsātināta. Turklāt ir nepieciešams mirklis, lai nedaudz no tā atveldzētos. Tikai kārtīgi atslēdzoties no visa un visiem tu vari patiesi visu sakrājušos stresu izlādēt, uzkrājot spēkus, lai atkal varētu stāties pretī ikdienas pienākumiem. Ikviens ir pelnījis vismaz nakts vēlajās stundās neviena netraucēts atpūsties. Nelaupi sevi šo iespēju!

Tev ir zudis dzīvesprieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!