Foto: DELFI

Pirmdien, 15. decembrī, no plkst. 14.00 līdz 17.00 Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19, notiks seminārs "Veselības aprūpes pieejamība – Satversmē un likumos ietverto tiesību īstenošanas iespējas". Semināru rīko Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultāte.

Semināra mērķis ir dot zinātnisku un praktisku pienesumu veselības aprūpes tiesību attīstībai, kā arī izvērst diskusiju par valsts pienākumiem un iespējām nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus.

Semināra pirmajā daļā Eiropas Savienības tiesas tiesnesis, prof. Dr.iur.h.c. Egils Levits referēs par tēmu "Valsts pienākums un indivīda tiesības uz veselības aprūpi no Satversmes viedokļa". E. Levits analizēs Satversmē noteikto veselības aprūpes modeli salīdzinot to ar pasaulē pastāvošajiem veselības aprūpes sistēmas modeļiem, kā arī atklās Satversmē noteikto veselības aprūpes pakalpojumu apjomu un prasības veselības aprūpes sistēmai, uzsverot vienlīdzības principa nozīmīgumu.

Galveno referātu papildinās LU Juridiskās fakultātes docents Dr.iur. Jānis Pleps par tēmu "Satversmes 111.pants Satversmes tiesas praksē" un LU Medicīnas fakultātes docente Dr.iur. Solvita Olsena par tēmu "Tiesības uz veselības aprūpi seksuālo un reproduktīvo tiesību jomā: valsts pienākumi, pastāvošie ierobežojumi un satraucošās attīstības tendences" .

Semināra otrajā daļā tiesību eksperti un veselības aprūpes profesionāļi apspriedīs iespējamos risinājumus veselības aprūpes pieejamības uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!