Foto: PantherMedia/Scanpix
Skaistuma vārdā sievietes ir gatavas teju uz visu, un sabiedrību ir šokējušas neskaitāmas kosmētiskās procedūras, kā arī citas vizuālā tēla uzlabošanas metodes. Tāpat tiek ievērotas visdažādākās diētas, kas nereti izceļas ar patiesi dīvainiem nosacījumiem, un tās apkopojis arī izdevums "iVillage", minot piecas dīvainākās un veselībai bīstamākās svara zaudēšanas metodes, no kurām ieteicams izvairīties.

Lenteņa diēta

Diētas princips ir apzināta lenteņa audzēšana vēdera dobumā, kura oliņa tur tiek ievietota ar īpašas tabletes palīdzību, lai diētas laikā lentenis apēstu lielāko daļu uzņemtās pārtikas.

Šīs metodes uzplaukums svara zaudēšanā savus ziedu laikus piedzīvoja divdesmitā gadsimta sākumā, tomēr arī mūsdienās, neraugoties uz diētas aizliegumu tās bīstamības dēļ, cilvēki mēdz lenteņu tabletes iegādāties nelegāli.

Lenteņa diētas lielākais ļaunums veselībai ir parazīta spēja brīvi pārvietoties pa organismu, iekļūstot arī smadzenēs un izraisot nāvi, kā arī vērtīgo barības vielu uzsūkšana līdz ar pārtiku.

Tāpat, uzturot savā vēderā parazītu, cilvēks var ciest no sāpēm dažādās ķermeņa daļās, kā arī lentenis var izaugt pat deviņus metrus garš.

Ragu, nagu un cīpslu kokteiļa diēta

Diētas pamatlicējs ir Rodžers Linns, un tā savu popularitāti piedzīvoja pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

Pēc Linna ieteikumiem, cilvēkiem, kas vēlas zaudēt svaru, jāatsakās no pārtikas produktu lietošanas uzturā, to vietā dienā izdzerot vienu kokteili, kas pagatavots no dzīvnieku ķermeņa daļām, kas kautuvēs pēc dzīvnieku nonāvēšanas tiek atzītas par nederīgām. Piemēram, nagiem, cīpslām un ragiem.

Neticami, bet šo diētu savulaik izmēģinājuši četri miljoni cilvēku, no kuriem piecdesmit astoņi procenti svara zaudētāju diētas laikā cieta no sirdslēkmes. To izraisīja nevis dzīvnieku ķermeņu daļās esošās vielas vai pārtikas garšvielas un smaržvielas, kas uzlaboja kokteiļa garšu, bet gan sevis nobadināšana teju līdz nāvei, radot arī virkni citu veselības problēmu.

Cigarešu diēta

Teju katrs no mums ir dzirdējis par tā saucamo "modeļu diētu", kurā atļauta vien kafija un cigaretes, un savu īpašo lomu svara zaudēšanā cigarete ieguva jau divdesmitā gadsimta sākumā, kad cigarešu ražotāji to nodēvēja par "brīnumlīdzekli", kas, pateicoties nikotīnam, spēj mazināt apetīti.

Izmantojot sabiedrības lētticību, cigaretes ražojošās kompānijas pat izgudroja īpašus saukļus, kā rezultātā to noiets pieauga pat par divsimt procentiem.

Augļēdāju diēta

Šī diēta uzturā ļauj lietot vien augļus, kā izņēmumu pieļaujot arī sēklas un riekstus. Citi ēdieni, tostarp dārzeņi, ir aizliegti.

Diēta ir kaitīga veselībai, jo vienas grupas produktu lietošanā uzturā ilglaicīgi rada barības vielu, kā arī vitamīnu trūkumu organismā. Piemēram, pārtiekot vien no augļiem, organisms neuzņem taukskābes un citas vērtīgas barības vielas, kas var izraisīt anēmiju un citas kaites, kā arī hronisku nogurumu.

Šo diētu savulaik izmēģinājis arī aktieris Eštons Kačers, gatavojoties Stīva Džobsa lomai, kurš dzīves laikā bijis periodisks augļēdājs. Rezultātā aktieris nokļuva slimnīcā ar vēdera sāpēm, kā arī vājumu.

Placentas hormonu diēta

Ievērojot šo diētu, organismā tiek injicēti hormoni, kas atrodami grūtnieču urīnā un placentā. Tāpat tos iespējams ievadīt asinsritē krēma veidā, ļaujot uzsūkties tajā esošajām vielām, un diētas ievērošanas laikā dienā drīkst apēst vien 800 kaloriju.

Tiesa, šo hormonu efektivitāte svara zaudēšanas nolūkos nav pierādīta, savukārt minimālais kaloriju daudzums pielīdzināms organisma badināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!