Tiek izgudrots ‘domājošais’ krūšturis. Rūpējoties par sportiskās sievietes veselību un skaistumu, zinātnieki gatavojas izmantot jaunākās tehnoloģijas, lai nodrošinātu krūtīm optimālu komfortu lielas slodzes gadījumā un sporta nodarbībās.
Izmantojot inteliģentos polimērus, Austrālijā tiek izstrādāts supermoderns krūšturis aktīvām sievietēm. Interneta žurnāls “Beyond 2000” ziņo, ka austrāliešu zinātnieki izgudro ‘domājošu’ krūšturi, kas jutīs valkātājas kustības un pielāgos savu formu atbilstoši tām.

Šī apakšveļa būs visīstākā dieva dāvana sportistēm, kuras tādējādi tiks pasargātas no sāpēm un ievainojumiem, ko rada pārmērīgas krūšu kustības.

Lai izmērītu krūšu kustības un slodzi sporta nodarbību laikā, eksperimenta dalībniecēm Volongongas Universitātes biomehānikas laboratorijā krūšturos tiks iestiprināti sensori, kas sniegs nepieciešamos datus – tekstilizstrādājuma slodzi uz ķermeni un sievietes elpošanas ritmu.

Vadoties pēc iegūtās informācijas, zinātnieki konstruēs atbilstošu audumu nākotnes krūšturiem. Nepieciešamās izejvielas izstrādā Volongongas Universitātes (Austrālijā) Inteliģento polimēru institūts kopā ar Pizas Universitātes (Itālijā) zinātniekiem.

Jaunās paaudzes krūšturu pirmie prototipi pārdošanā varētu parādīties divu gadu laikā, radot nopietnu konkurenci pašlaik modernajam krūšturim – ar želejveidīgu vielu pildītajam GelBra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!